‘Ουδέποτε τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης άλλων τσιγγάνων στα Μέγαρα’

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Μεγάρων δημοσίευμα σχετικά με τη μετεγκατάσταση τσιγγάνων από την περιοχή του Χαλανδρίου στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρεται η θετική απόκριση του δημάρχου τόσο για τη μετεγκατάσταση όσο και για την δυνατότητα παροχής νερού και ηλεκτροδότησης.

Ο δήμαρχος διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης τσιγγάνων πλην των ντόπιων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 

Επιστολή Δημάρχου Μεγαρέων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση.

Σε Δελτίο Τύπου της Ένωσης Πολιτών ο κ. Σταμούλης ζητά ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 9:
9. Το αριθ. οικ. 42022/34753/2-8-2013 ερώτημα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων και την αριθ. 20125/7-8-2013 θετική απόκριση του Δημάρχου αναφορικά τόσο με το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά όσο και τη δυνατότητα παροχής ποσίμου νερού, ηλεκτροδότησης καθώς και μέριμνας για την οδική μετακίνηση καθώς και την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα του υπό μετεγκατάσταση πληθυσμού.
Σημείωση MegaraTv:
Σχετικά με το ιστορικό της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων της περιοχής του Νομισματοκοπείου Χαλανδρίου έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πως υπήρξαν αρχικά αποφάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για κατεδάφιση 42 αυθαίρετων κτισμάτων του καταυλισμού ενώ στη συνέχεια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρενέβη ο ΟΗΕ και απαγόρευσε την κατεδάφιση. Στα δύο έγγραφα που παρατίθενται μπορείτε να διαβάσετε τις επίσημες ανακοινώσεις:

—————
Δείτε σχετικά:
Μεταφορά Τσιγγάνων στα Μέγαρα. Όλο το ιστορικό

Παρόμοια άρθρα

Back to top button