Ο Ηρακλής ήθελε τη νίκη περισσότερο από τη ΝΕΜ και την πήρε με 75-80

Για τη 17η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν η Νεανική Εστία Μεγαρίδος υποδέχθηκε στη NEM BC Arena τον Ηρακλή, σήμερα Κυριακή 12/02, σε έναν αγώνα που ενώ είχε τον έλεγχό του για τρεις περιόδους, στην δ΄περίοδο τον μετέτρεψε σε θρίλερ καθώς η διαφορά των 12 πόντων εξανεμίστηκε και ο Ηρακλής κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη με 75-80.

Με αρχική πεντάδα τους Γερομιχαλό, Πολυτάρχου, Καλλινικίδη, Γεωργαλά και Ζαρκαδούλα η γηπεδούχος ΝΕΜ «πάτησε» καλά στο γήπεδο και προηγήθηκε στην Α’ περίοδο με 22-19. (Highlight της α’ περιόδου το κάρφωμα του Γεωργαλά ακριβώς στη λήξη). Στη β’ περίοδο και οι δύο ομάδες έπαιξαν σαφώς πιο αργό και νευρικό μπάσκετ με αρκετά φάουλ και χαμηλή συγκομιδή πόντων μέχρι δύο λεπτά περίπου πριν τη λήξη, όταν ο Ζαρκαδούλας αποφάσισε να απασφαλίσει τα σουτ από τη γραμμή των τριών πόντων και βοήθησε να γίνει διαφορά οκτώ πόντων στο σκορ (43-35) για τη ΝΕΜ. Εκπληκτική η φάση – λίγα μόλις δεύτερα πριν τη λήξη για ημίχρονο – με τη διείσδυση του Γερομιχαλού στη ρακέτα του αντίπαλου που έδωσε τους τελυταίους δύο πόντους νικώντας τους ψηλούς του Ηρακλή.

Στατιστικά ημιχρόνου

59-47 έδειξε το ταμπλό του γηπέδου στη λήξη της γ’ περιόδου με το δυνατό χαρτί της ΝΕΜ τα σουτ τριών πόντων. Highlight της γ’ περιόδου στο 7:35 το εκπληκτικό τρίποντο του Γκάτζια στην εκπνοή της επίθεσης. Οι φόβοι για «κοιλιά» στην δ’ περίοδο από μεριάς της ΝΕΜ επιβεβαιώθηκαν καθώς ο Τέιλορ του Ηρακλή με απανωτά τρίποντα και με μουδιασμένη την άμυνα της ΝΕΜ εξανέμισε διαφορά δώδεκα πόντων φέρνοντας τη διαφορά στους 2 πόντους στο 6:27. Στη μέση της δ’ περιόδου ήταν η σειρά των παικτών του Ηρακλή να ευστοχήσουν σε σουτ τριών πόντων και να «πάρουν κεφάλι» στο σκορ. Οι παίκτες του Ηρακλή δεν τα παράτησαν ούτε όταν ήταν πίσω στο σκορ με δώδεκα πόντους και τελικά πήραν τη νίκη.

Ο coach Μάνταλος ανφέρθηκε στην ποιότητα των παικτών του Ηρακλή η οποία χαρακτήρισε και τη νίκη της ομάδας τους με τα πολύ δύσκολα μεν, εύστοχα δε, σουτ τριών πόντων στην δ’ περίοδο και ερωτηθείς απάντησε ότι ο Ηρακλής έβαλε περισσότερο «Θέλω» στο παιχνίδι και στο μυαλό του και πήρε τον αγώνα.

Παρακολουθήστε τον αγώνα ξανά

Παρόμοια άρθρα

Back to top button