Ο Γρ. Σταμούλης καταγγέλει εκείνους που κατέστρεψαν τα προστατευτικά κολωνάκια στην παραλία της Βαρέας

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι:

Είναι γνωστό το πρόβλημα στην παραλία της Βαρέας, όπου σε ένα τμήμα του δρόμου έχουν υποστεί ζημιά τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα (ποδηλατόδρομος) από την μανία της θάλασσας και υπάρχει όντως κίνδυνος, για όσους κινούνται με αυτοκίνητα ακόμα και για εκείνους, που κάνουν περίπατο με τα πόδια.

Ο Δήμος έχει κάνει ενέργειες για να αποκατασταθεί η ζημιά σε όλο το κατεστραμμένο παραλιακό μέτωπο της Βαρέας και έως ότου αρχίσουν τα έργα προσωπικό των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου τοποθέτησε στα επικίνδυνα σημεία 25 προστατευτικά κολωνάκια κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου ώστε να έχουν την προσοχή τους οι κινούμενοι στην παραλία και να μην κινδυνεύουν.

Μετά από λίγες ημέρες κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι, ασυνείδητοι προφανώς, εξαφάνισαν τα περισσότερα προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση πολλών πολιτών, που είδαν ή πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα το κληρονόμησε η παρούσα Διοίκηση. Πρόκειται για ένα πρόβλημα χρόνιο για την επίλυση του οποίου δεν είχε γίνει καμία ενέργεια μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε η νέα Διοίκηση του Δήμου.

Από την πρώτη στιγμή έγιναν ενέργειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος και η κατάληξη ήταν, ότι ο μόνος τρόπος, για να λυθεί το πρόβλημα, είναι να γίνουν μελέτες, να ληφθούν οι σχετικές άδειες και να εκτελεστεί το έργο. Είναι γνωστό ότι οι μελέτες απαιτούν σημαντικό χρόνο.

Όμως ο περισσότερος χρόνος απαιτείται για την αδειοδότηση, όπου πρέπει να περάσεις από «σαράντα κύματα» και από πολλούς συναρμόδιους φορείς, αφού είναι πράγματι ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.
Και είναι δύσκολο έργο, διότι είναι στη γραμμή αιγιαλού οπότε είναι κατανοητό πως ο αγώνας για να λάβει η Διοίκηση τις εγκρίσεις και τις αδειοδοτήσεις ήταν μακροχρόνιος. Ευτυχώς όμως παρά τις καθυστερήσεις η υπόθεση έφτασε σε αίσιο τέλος.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες, ενώ έχει γίνει και αίτημα στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση με υποσχέσεις τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, ότι θα χρηματοδοτήσουν αυτό το έργο και έτσι το μεγάλο αυτό πρόβλημα οδεύει προς επίλυση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η διοίκηση του Δήμου είχε ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα εδώ και χρόνια και είχε χρέος όπως κι έκανε να δρομολογήσει τις διαδικασίες και και όχι να λέει λόγια και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2022.

Κι ενώ έχουν γίνει όλα αυτά και τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου είχαν φροντίσει για την προστασία των κινουμένων στην παραλία της Βαρέας είτε πεζή είτε με οχήματα τοποθετώντας προστατευτικά κολωνάκια κάποιοι ανεγκέφαλοι κινούμενοι προφανώς από αντιπολιτευτικό μένος, τα περισσότερα τα έβγαλαν και τα πήρανε με συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών.

Αυτούς τους γνωστούς – αγνώστους τους παραδίδουμε στην κρίση των υγιώς σκεπτομένων πολιτών και δεν πρέπει αυτοί οι λίγοι ανεγκέφαλοι να αφεθούν να χαλάνε την καλή εικόνα της τοπικής κοινωνίας με τις πολλές αρετές και τα σημαντικά χαρίσματα.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button