Εργασίες προς αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων της Βαρέας

Ο Εξωραΐστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας «Άγιος Νικόλαος», με αναρτήσεις του στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, θέτει το θέμα της αναγκαιότητας  Ακτομηχανικής και Περιβαλλοντικής μελέτης για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων του παραλιακού δρόμου Βαρέας.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις παρακάτω αναρτήσεις:

1η δημοσίευση (24/11/2018):

Μελετητής Ιδιώτης τοποθέτησε στίγματα για κρατικές συντεταγμένες ώστε να αρχίσει η Ακτομηχανική και Περιβαλλοντική μελέτη για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

Η διάρκεια αυτών θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπου παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και βυθομέτρηση. Στην φωτογραφία το σημείο που θα τοποθετηθεί το τριγωνομετρικό.

2η δημοσίευση (28/11/2018):

Μέτρηση για τοπογραφικό στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που θα χρειαστεί για την ακτομηχανική μελέτη.

Με αφορμή των παραπάνω δημοσιεύσεων, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις ανθρώπων, που ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας και μας μίλησαν σχετικά με την παραλία της Βαρέας.

Η παραλία της Βαρέας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πόλης μας. Είναι ένα σημείο ξεκούρασης, βόλτας και αναψυχής για τους κατοίκους του δήμου Μεγαρέων. Θα έπρεπε να προσφέρει την αίσθηση της ελευθερίας και χαλάρωσης στον περιπατητή, τον αθλητή ή τον κάτοικο της περιοχής.

Δυστυχώς όμως, όλα τα παραπάνω ανατρέπονται μιας και όταν βρεθούμε ως πεζοί στην παραλία Βαρέας, ή ως επισκέπτες στις παιδικές χαρές της περιοχής αντικρίζουμε τα πεσμένα πεζοδρόμια, τις απεριποίητες παιδικές χαρές και τα σκουπίδια σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος.

Ας ελπίσουμε αυτές οι προσπάθειες να συνεχιστούν και να κινητοποιήσουν δημοτική αρχή και πολίτες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η συνολική ανάπλαση της παραλίας της Βαρέας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button