Ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης σε Συνέδριο της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος

Στη Χαλκιδική βρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης το τριήμερο 7,  8 και 9 Μαϊου, συμμετέχοντας στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της (ΚΕΔΕ),  Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος. Μαζί και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει εκλεγεί ως μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ.

 

Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τεράστιες μειώσεις και περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις, το θέμα της  μεταφοράς των Ταμειακών διαθεσίμων  των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος και άλλα ζητήματα, που ταλαιπωρούν τους αιρετούς και τους ΟΤΑ.

 

Ριζικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

 

Ο κ. Βούτσης ανήγγειλε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλαγές στον Καλλικράτη, νέο σύστημα ελέγχου και κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων, ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τη Διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης είχε ιδιαίτερες συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, άλλους Δημάρχους  και άλλα  στελέχη της Κυβέρνησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button