Ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Πόρτο Γερμενό

Στο Πόρτο Γερμενό και στο φρούριο των Αιγοσθένων έγιναν αυτές τις ημέρες τηλεοπτικά γυρίσματα για παραγωγή ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλου, αναφέρει στη συνέχεια:

Το ντοκιμαντέρ γυρίζεται στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και οι συντελεστές επέλεξαν την περιοχή, ως εξαιρετικής ομορφιάς, με το σκηνικό να προσφέρει κομμάτια της ζωντανής ιστορίας της πατρίδας μας. Το φρούριο των Αιγοσθένων θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο φρούριο της Αρχαιότητας, 450 μέτρα από τη θάλασσα, και η πεντάκλιτη βασιλική του 5ου αι. μ.Χ. με ψηφιδωτό δάπεδο, δίπλα στο νεότερο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας έχει πολύ σημαντική ιστορική σημασία.

Οι πρωταγωνιστές και δημοφιλείς ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης και Αργύρης Πανταζάρας, που ενσαρκώνουν τους ήρωες της επανάστασης, και όλο το συνεργείο της παραγωγής ενθουσιάστηκε με το τοπίο. Ακόμα ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση τον αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλου που διευκόλυνε την παραγωγή που προβάλλει την περιοχή και τον ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη, που βρέθηκε επίσης στα γυρίσματα.

Σχετικά ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Η Δυτική Αττική πρέπει να βρίσκεται στον χάρτη των σημαντικά ιστορικών και πανέμορφων τοπόσημων της πατρίδας μας. Η επιλογή των τηλεοπτικών συνεργείων να βρίσκονται εδώ, στο Πόρτο Γερμενό και στο φρούριο των Αιγοσθένων, μόνο καλά μπορεί να μας προσφέρει. Δεδομένου ότι προβάλλεται η περιοχή μας και ταυτόχρονα βοηθάμε στην παραγωγή ποιοτικών πολιτιστικών προϊόντων, με τη συμβολή και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, είμαστε σε συνεργασία με ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης για την ανάδειξη της περιοχή μας, όπως της αρμόζει».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button