Νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης

Ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Γιακουμάκης είναι ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, όπως εκλέχθηκε πριν από λίγο από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, ενώ υπηρέτησε για περίπου 20 χρόνια στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών:

1η Ψηφοφορία

1) Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης 55
2) Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου 37

3) Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας 22

2η Ψηφοφορία

1) Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης  59
2) Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου

 

Νωρίτερα και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν ενέκρινε τελικά την μετάθεση του συμπολίτη μας, Σεβ. Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου (Τσολιάκου), στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος. Ο Μητροπολίτης Ζιχνών έπρεπε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων, αλλά τελικά έλαβε μόνο 41 ψήφους, αριθμός που δεν επαρκούσε για την μετάθεση και εκλογή του στα Μέγαρα.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1960. Μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και η γνωριμία του με τον μακαριστό γέροντα και προηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ασωμάτων, Πετράκη Αρχιμανδρίτη κυρό Χριστοφόρο Παπαδόπουλο, αποτέλεσε οδό για την πνευματική ζωή και την Ιερατική του πορεία μέχρι σήμερα.

Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986. Υπηρέτησε ως Διάκονος και ως Εφημέριος, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συγκεκριμένα στο Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης των Πετραλώνων, όπου και υπηρέτησε ευόρκως έως και την εκλογή του.

 

Χρημάτισε εισηγητής  δίπλα στον Πρωτοσύγκελλο, διευθυντής των τομέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματέας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

 

Από το 1995 διορίστηκε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, βιβλιοθηκάριος, κωδικογράφος και από το 2006 διετέλεσε, έως και σήμερα, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εκλεγμένος Μητροπολίτης δέχεται τις ευχές του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ελευσίνος και Πρωτοσύγγελλου της Ι.Μ. Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Δωρωθέου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button