Νέο single από τους Order of the Black Jacket

Wind - Order of the Black Jacket

Οι Order of the Black Jacket δημιουργήθηκαν το 2014 με σκοπό να στείλουν το μήνυμα Retreat Meditate Attack σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Τα τρία από τα τέσσερα μέλη της μπάντας ζουν δίπλα μας και δημιουργούν στην πόλη μας.

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, ο κιθαρίστας της μπάντας, ο Παναής Μουστάκας που παίζει μπάσο, ο Ιερόθεος Ταμπάκος στα τύμπανα και ο Κωνσταντίνος Δέδες, που είναι η φωνή της μπάντας και τραγουδάει.

Οι επιρροές τους διακρίνονται σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως προσωπικά μουσικά ακούσματα του κάθε μέλους της μπάντας, ερεθίσματα από ταξίδια, καθώς επίσης και κοινωνικά ερεθίσματα που επηρεάζουν τα ζωή τους. Επίσης επηρεάζονται και από εσωτερικά ερεθίσματα, δηλαδή, ακούσιες αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σε κάθε άνθρωπο και η μπάντα αυτή τις μεταφράζει σε νότες και στίχους.

Έχουν πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους πλάι σε γνωστές μπάντες όπως:

Sober on Tuxedos,Raw in Sect, Drunk Jackals, Mahakala, Beyond Perception και συμμετοχή σε φεστιβάλ όπως το Korythmos 2017 και Korythmos 2018 και San Theo fest 2017 και 2019 και Loutraki Festival2020.

Σημαντική στιγμή για την μπάντα όταν επελέγησαν από την ΕΡΤ για να ηχογραφήσουν ζωντανά στο ιστορικό studio «Ε» στα πλαίσια της εκπομπής «Ροκ Συναναστροφές».

Κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά με τίτλο «Iconoclasm» η οποία απέσπασε θετικές κριτικές.

Το στυλ τους είναι ιδιαίτερο και συνδυάζει post-rock επιρροές με Hard Rock και metal στοιχεία,
με αποτέλεσαμα αρκετοί να τους χαρακτηρίσουν μετά-stoner.

Έχουν δύο video στο YouTube για τα τραγούδια «rage to Awake» και «My Way».

Κυκλοφόρησαν lyric video εν ονόματι «Faithseeker», στο οποίο συνεχίζεται το concept των άλλων δύο artwork video τους και έδωσαν σάρκα και οστά στον όρο «Spirit Rock».

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους single – lyric Video εν ονόματι «Wind», στη γλώσσα του ανέμου που λιώνει τα χιόνια.

Κρατάμε όλα τα θετικά από μια τέτοια προσπάθεια, ενισχύοντας όχι μόνο μουσικούς που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, αλλά και τα όνειρα αυτών των παιδιών. Μπείτε κι ακούστε άφοβα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button