Ν. Τόσκας: Στη Δυτική Αττική θα κριθούμε

Για πρώτη φορά το ζήτημα της εγκληματικότητας στα Μέγαρα γίνεται θέμα σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο αναπλ. Υπουργός κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, παραδέχτηκε πως η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει όντως μεγαλύτερο από άλλες περιοχές πρόβλημα εγκληματικότητας και πως είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η αντιμετώπισή του. Ο κ. Τόσκας τόνισε πως χρόνια κοινωνικά προβλήματα δε λύνονται μόνο με αστυνομικά μέτρα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως θα υπάρχει ανοχή στους εγκληματίες. Ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Δ. Τσακνάκης αναφέρθηκε στους αυξημένους ελέγχους και στις συλλήψεις στην περιοχή τονίζοντας πως γίνεται ήδη σοβαρή δουλειά. Κατά την αποχώρησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός από την αίθουσα είπε αναφερόμενος στο θέμα: "Στη Δυτική Αττική θα κριθούμε".

 

Σχετικά με την αναδιάρθωση και τις συγχωνεύσεις τμημάτων, ο αναπλ Υπουργός ζήτησε να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε την επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο και να μην πιστεύουμε σε "διαρροές" και δημοσιεύματα.

 

Αναλυτικά η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού στο ερώτημα για τα Μέγαρα και τη Δυτική Αττική:

"Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Εντονότατο πρόβλημα. Μας απασχολεί ιδιαίτερα το τόξο αυτό της Δυτικής Αττικής με τα πολλά του προβλήματα. Δεν έχουμε κανένα ραβδάκι θαυματοποιού πλην όμως θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα καλέσουμε και τις τοπικές κοινωνίες να συζητήσουμε αυτά τα προβλήματα και θα καλέσουμε και αυτούς που ζουν στις πιο επιβαρυμένες περιοχές να συζητήσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί δεν πιστεύω ότι ούτε με τη βία αποκαθίσταται η τάξη και η ασφάλεια, ούτε και με το σας παρακαλώ, έτσι; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα συζητηθούν και θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα, δεν εννοώ θαύματα, θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα. Σύντομα. Θα κάνουμε προσπάθεια στο κάτω κάτω , ξέρετε δεν ήρθα εδώ να σας πω ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα, ξεκάθαρα πράγματα. Εμείς θα το προσπαθήσουμε."

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα καθώς και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας . Η Ομάδα Δέλτα θα διαλυθεί και οι υπηρετούντες σε αυτή θα απορροφηθούν από ομάδες Ο.Π.Κ.Ε, Υ.Α.Τ και Τάξης, χωρίς όμως να σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα. Ανάλογες κινήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας θα γίνουν και στην Πυροσβεστική.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, όπως είπε, ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας και τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Τόσκας ακόμα αναφέρθηκε στο προσφυγικό και δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Ο κ. Τόσκας τόνισε επίσης πως θα καταργήσει δομές που δημιουργήθηκαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπηρεσίες-ελίτ στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέροντας ως παράδειγμα τους πυροτεχνουργούς που αυτή τη στιγμμή είναι 70 άτομα , όταν στο Λονδίνο είναι μόλις 15 και τους 2.700 ένστολους που έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών. «Ορτντινάτσες αστυνομικούς δεν θα δεχτώ» είπε χαρακτηριστικά υπονοώντας ότι πολλοί αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη υποτιθέμενων στόχων δεν ασχολούνται με τα καθήκοντά τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button