«Λευκή νύχτα» στα Μέγαρα με πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου και καταστήματα ανοικτά

Ανακοίνωση τόσο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, όσο και του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων αναφέρονται στην εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στα Μέγαρα. Έτσι το Τοπικό Μεγάρων και η πρόεδρος, Χρυσή Γκοσδή, αναφέρει:

Η «Μεγάλη Ημέρα» πλησιάζει. Μια ημέρα εκπαίδευσης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Θέλοντας να προσφέρουμε όλα αυτά στους ανθρώπους που θα επιλέξουν να επισκεφθούν την κεντρική οδό 28η Οκτωβρίου στις 21 Οκτωβρίου, από τις 17:00 έως τις 00:00, δημιουργήσαμε μια «πολυεκδήλωση».

Αρχικά οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησής τους με τα πόδια στην κεντρική οδό που θα έχει πεζοδρομηθεί από τις 16:00 έως τις 00:00. Στη συνέχεια από τις 17:00 θα ξεκινήσουν δράσεις ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 φορέων (ΛΕΜΜ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μεγαρέων, Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος, η ΚοινΣεπ Χαρταετοί, η The Green City, κ.α.), με βασικό συνοδοιπόρο στο όραμα αυτό την My Grand Road.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να ενημερωθούν να εκπαιδευτούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους στόχους της. Διαδραστικά περίπτερα κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου για την οδική ασφάλεια, την υγεία, την ανακύκλωση μέσω της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, για το περιβάλλον μέσω διαδραστικού περιπτέρου με θέμα «φτιάχνω το δικό μου φυτό» κλπ.

Τέλος μετά την εκπαίδευση έρχεται και η διασκέδαση μέσω της μουσικής και του χορού. Με τέσσερις διαφορετικές θεματικές εκδηλώσεις κατά μήκους της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της πλατείας Λυτάρα έως το ύψος της κεντρικής πλατείας είναι στο χέρι σας να τις ανακαλύψετε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος με τη σειρά του προσκαλεί κι εκείνος τον κόσμο να συμμετάσχει. «Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου μετά τις 20:30 έως τις 00:00 τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στα πλαίσια της 2ης «Λευκής Νύχτας»! Προσκαλούμε τον κόσμο να κατέβει βόλτα στην αγορά (28η Οκτωβρίου και Γ. Σχινά) η οποία για εκείνη την ημέρα θα έχει πεζοδρομηθεί.

Οι καταστηματάρχες θα έχουν ειδικές προσφορές για τη συγκεκριμένη ημέρα! Εκείνη την ώρα θα διοργανωθούν εκδηλώσεις κατά μήκος του δρόμου. Νωρίτερα από τις 17:00 θα διεξάγεται άλλη μια δράση «Χρυσό στην οδική ασφάλεια» με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων με τον Δήμο Μεγαρέων και το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων και την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Αττικής.

Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε στην αγορά των Μεγάρων για να περάσετε ένα όμορφο βράδυ!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button