Μήνυμα Λευτέρη Κοσμόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την 5η Ιουνίου, απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, αναφέροντας με ανακοίνωσή του τα ακόλουθα:

«Ο πλανήτης είναι το μεγάλο μας σπίτι και το περιβάλλον μας υφίσταται τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Με έργα και όχι απλά λόγια, κάνουμε πράξη το όραμά μας για Πράσινη Περιφέρεια Αττικής με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Στη Δυτική Αττική, προχωράμε σε ενέργειες για να ανατρέψουμε την πορεία της κλιματικής αλλαγής, να προστατεύσουμε τις ιδιαίτερου κάλλους περιοχές μας. Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής, προχωρά σε σειρά δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης με νέο σύγχρονο εξοπλισμό σε κάθε δήμο, την εκτέλεση έργων υποδομών σε κάθε περιοχή, που προστατεύουν καθοριστικά το περιβάλλον μας.

Περιφέρεια και πολίτες δημιουργούμε μια ισχυρή συμμαχία. Αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και κάνουμε την Αττική μια πράσινη Περιφέρεια. Παράλληλα, διενεργούμε ελέγχους σε κάθε περιστατικό που μπορεί να βλάψει το περιβάλλον μας, τους υδάτινους πόρους της Δυτικής Αττικής. Είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε έκτακτο συμβάν και πυρκαγιά και συνεργαζόμαστε καθημερινά με εθελοντές της Δυτικής Αττικής που είναι στα βουνά και στα δάση μας, τα οποία προστατεύουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει σεβασμός στη ζωή και στην υγεία των παιδιών μας.
Δεν θυμόμαστε το περιβάλλον μόνο στις καθιερωμένες Παγκόσμιες μέρες. Ας σταματήσουμε να το πληγώνουμε με κάθε μας πράξη. Ας το κάνουμε φιλικό και υγιές για τα παιδιά μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button