Μήνυμα Γ. Κώτσηρα για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, προέβη στην εξής δήλωση:

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και εκείνες τις ημέρες των θλιβερών γεγονότων του Σεπτεμβρίου του 1922, όπου οι Έλληνες ξεριζώθηκαν βίαια από την Ιωνική γη και τις πατρογονικές τους εστίες, αιχμαλωτίστηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν. Η 14η Σεπτεμβρίου, ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος», είναι μία ημέρα γεμάτη θλίψη και αποτελεί χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, όπως επίσης και η μεταλαμπάδευση της αυθεντικής και αναλλοίωτης γνώσης μας στις επόμενες γενιές.

Η Μικρασιατική Καταστροφή παραμένει μέχρι και σήμερα, έναν αιώνα μετά, ένα τραυματικό γεγονός.
100 χρόνια μετά, η μνήμη όλων μας ανθίσταται στη λήθη! Ο σεβασμός στην ιστορική αλήθεια και στη συνείδησή μας, στις παραδόσεις και στην πλούσια και ανεκτίμητη κληρονομιά του μικρασιατικού πολιτισμού, επιβάλλει όχι μόνο να μην ξεχνάμε αλλά και να υποκλινόμαστε στους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button