«Μην προσφέρεις μόνο… δώσε την καρδιά σου»

«Τι σημαίνει είμαι εθελοντής; Τι είναι ο εθελοντής; Είναι σαν να λες σε ένα τριαντάφυλλο γιατί μυρίζεις», ένα ερώτημα που έθεσε ο ιατρός παθολόγος και π. Ευάγγελος Μ. Παπανικολάου, ένας από τους βασικούς ομιλητές στην ημερίδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας που έγινε το Σάββατο 9 Απριλίου στην αίθουσα δεξιώσεων «LeMirage» στη Βαρέα Μεγάρων.

Με προσωπική  πρωτοβουλία του προέδρου της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Παναγιώτη Χατζόπουλου αλλά και με την βοήθεια πολλών ανθρώπων η ημερίδα άγγιξε πολλά θέματα αλλά και όσους παρευρέθηκαν για το  τι είναι πραγματικά εθελοντισμός, έννοια που συχνά είναι συγκεχυμένη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Η ημερίδα χωριζόταν σε θέματα με ομιλητές από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και συλλόγους όπως ο «Ερυθρός Σταυρός», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Γιατροί του Κόσμου» οι οποίοι μίλησαν αναφέροντας ενδεικτικά λίγα λόγια για το έργο που επιτελεί κάθε οργανισμός.

Μάλιστα η ομιλία του π. Ευάγγελου προσέδωσε μια άλλη αίσθηση και διάθεση καθώς ο λόγος του ήταν τόσο συμβουλευτικός όσο και «επικριτικός» για την έννοια της προσφοράς. «Δεν θα χαθούμε όσο δουλεύουμε και είμαστε ενωμένοι. Αυτή θα είναι και η υπόγεια διαδρομή  της ψυχής μας» τόνισε ο π. Ευάγγελος λέγοντας πως δεν αρκεί μόνο να προσφέρεις, να δώσεις ένα πιάτο φαγητό ή ένα ποτήρι νερό, αλλά να δώσεις την ίδια την καρδιά σου.

Με το πέρας των ομιλιών ο συντονιστής της ημερίδας και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Χατζόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, τόσο τους αιρετούς της πόλης μας όσο και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε μια τέτοια ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε εν όψει του 2011 που έχει ονομαστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως «Διεθνές έτος εθελοντισμού», απονέμοντας  τιμητικές πλακέτες και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

[Πηγή:Αιχμή, από Βιβή Δαλάκα,09/04/11]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button