Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Μελέτες αμφιβόλου χρηστικότητας και ρουσφετολογικές ασφαλτοστώσεις

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρατηρείται πληθώρα εγκρίσεων απευθείας αναθέσεων που αφορούν σε μη χρηστικές μελέτες και αλλεπάλληλες εγκρίσεις μελετών και διαγωνισμών μαζί για ρουσφετολογικές ασφαλτοστρώσεις της διοίκησης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρινάκη για το περιεχόμενο μιας μελέτης που αφορούσε τη διόρθωση προβλημάτων στα σχολεία ηλεκτρονικά (fix my school), ουδείς από την πλειοψηφία ήξερε να απαντήσει!
Οι μελέτες αυτές κυμαίνονται στα όρια της απευθείας ανάθεσης (20.000 συν ΦΠΑ 24%) και το αντικείμενο τους προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη χρησιμότητα τους στο Δήμο.
Τη στιγμή που ο δήμος μας έχει ανάγκη από μεγάλες μελέτες με σκοπό την θωράκιση του από ακραία φαινόμενα, από μελέτες κατασκευής υποδομών, από πολεοδομικές μελέτες, από μελέτες ανάπλασης, παρατηρούμε να εκπονούνται πολλές μικρές μελέτες στα όρια της απευθείας ανάθεσης, συνήθως δίμηνης διάρκειας σύμβασης, με αντικείμενο αμφιβόλου αξίας και πιθανώς υπερτιμολογημένο.
Την ίδια στιγμή παρατηρούμε να εγκρίνονται μελέτες για ασφαλτοστρώσεις σε επιλεγμένες αστικές και αγροτικές περιοχές από εντελώς άσχετους υπεύθυνους.
Ενώ τη μελέτη και την επιλογή πρέπει να την εισηγηθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, στο ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρινάκη, ποιος επέλεξε τους δρόμους αυτούς, η απάντηση ήταν «.. ο κ. Δήμας»!
Με ποια ιδιότητα και δικαιοδοσία ένας Δημοτικός Σύμβουλος επιλέγει τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν;
Ο κ. Δήμας χωρίς καμία τέτοια αρμοδιότητα αποφασίζει για τους αγροτικούς δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν και όλως περιέργως οι δρόμοι αυτοί περνούν από ιδιοκτησίες ψηφοφόρων του συνδυασμού του!
Ο κ. Δήμας δεν έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία να υποδείξει τους αγροτικούς δρόμους που πρέπει να ασφαλτοστρωθούν.
Το μόνο προσόν που διαθέτει είναι ότι είναι «κολλητός» του Δημάρχου…
Τόσο η εκπόνηση άχρηστων μελετών, όσο και η ρουσφετολογική πολιτική της διοίκησης αυτής δημιουργούν ένα κλίμα δυσφορίας και γεννούν πολλά ερωτηματικά.
Γιατί άραγε εκπονούνται μελέτες με απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου, χωρίς να γνωρίζει ούτε ο ίδιος το γνωστικό τους αντικείμενο, χωρίς αποδοτική αξία και με διάρκεια σύμβασης μόλις δυο μηνών;
Στα παραπάνω ερωτήματα οι πολίτες περιμένουν πειστικές απαντήσεις.
Το βέβαιο είναι ότι η διοίκηση αυτή με πολιτικούς παλαιάς κοπής, δεν μπορεί να τις δώσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button