Με το νέο Υπουργό Δημ. Τάξης συναντήθηκε ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου αναπλ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλιου κ. Γεώργιο Μιχάλαρο επισκέφθηκαν τον Υπουργό την Παρασκευή 9/10/2015.

Σε μία από τις πρώτες συναντήσεις του κ. Τόσκα με αιρετούς, άλλωστε με τον Γρηγόρη Σταμούλη είνα παλιοί γνώριμοι και φίλοι, ο νέος Υπουργός άκουσε τα προβλήματα της περιοχής μας. Η εγκληματικότητα αλλά και η αδυναμία επέμβασης στον καταυλισμό χωρίς ειδικά σχεδιασμένη επιχείρηση απο την Αστυνομία, ήταν ψηλά στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης. Επίσης, ο κ Σταμούλης έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της ενίσχυσης όλων των τμημάτων της περιοχής με Ανθρώπινο Δυναμικό αλλά και με οχήματα και υλικοτεχνικές υποδομές.

_05A4428

Ο κ. Τόσκας συμφώνησε πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην περιοχή τόσο με βάση τα γεωγραφικά αλλά και εγκληματολογικά δεδομένα και υποσχέθηκε στο δήμαρχο Μεγαρέων πως όχι μόνο θα συνεχιστεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, που ήδη γίνεται, αλλά θα ενισχυθεί περισσότερο, τονίζοντας πως θα δούμε σύντομα ακόμα σημαντικότερα αποτελέσματα.

Ο κ. Σταμούλης κατά την έξοδό του από τη συνάντηση με τον Υπουργό εξέφρασε την βεβαιότητα πως όσα είπε ο Υπουργός δεν ήταν λόγια πολιτικού, αλλά ενός άνδρα που γνωρίζει πολύ καλά να πράττει και όχι απλά να υπόσχεται.

_05A4432

Όσον αφορά στο θέμα των Τσιγγάνων, συμφώνησαν και οι δύο πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Χρειάζονται και κοινωνικά μέτρα τα οποία, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου, έχουν ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται. Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι Σταμούλης – Μιχάλαρος συζητούσαν με τον Υπουργό, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπους Ρομά, για το περιεχόμενο της οποίας θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κατά την έξοδό του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συνάντησή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Contra Channel.

_05A4442

Παρόμοια άρθρα

Back to top button