Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική δράση του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία είχε η διοργάνωση της ποδηλατικής δράσης του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων, με συνδυασμό την φύση και το περιβάλλον!

 

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του προγράμματος "Be active", με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ειρήνη Δημοπούλου, είχε η δραστηριότητα στόχο την ομαδική δράση, αφού τα παιδιά διέσχισαν μία μεγάλη απόσταση ασφάλτου και βουνού, ακολουθώντας την διαδρομή Βαρέα – Πάχη – Λάκκα – Λόφος Περάματος – Αλμύρες και καταλήγοντας στο Τείχος της Αγίας Τριάδος, όπου δόθηκε ευκαιρία στα παιδιά να εντοπίσουν με κυάλια και τηλεσκόπιο σπάνια πουλιά και να λάβουν εκπαιδευτικές πληροφορίες από τον κ. Θάνο Καργόπουλο, μέλος του τοπικού συλλόγου, για το Τείχος των Μεγάρων, τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και το αρχαϊκό φυλάκιο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη της χερσονήσου της Αγίας Τριάδος.

 

Η διαδρομή συνεχίστηκε μέσα από τον Λόφο του Αγίου Γεωργίου, φθάνοντας στην πίσω πλευρά της Πάχης – Βαρέα, με επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, το Δημοτικό στάδιο Μεγάρων.
 

Ευχαριστούμε την κ. Ευαγγελία Παπαντώνη και την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων για την πολύτιμη βοήθειά τους.
 

Ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Δέσκο, μέλος του Συντονιστικού Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου, για την παραχώρηση του αγροτικού αμαξιού του, ως συνοδευτικό μέσον ασφαλείας.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Στέργιο Τσαρτακλέα για την αξιέπαινη, ουσιαστική, εθελοντική και οδική υποστήριξη του.
 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία, συμμετοχή, αλληλεγγύη και άψογη συνεργασία τους!!!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button