“Μαζί με Όραμα”: Μικρές χωματερές που απειλούν την υγεία μας

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός “Μαζί με Όραμα”, επισημαίνοντας την ύπαρξη ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων χωματερών στην επικράτεια του δήμου Μεγαρέων που απειλούν την υγεία μας. Σύμφωνα με το δελτίο και πιο αναλυτικά:

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Σεπτεμβρίου 2020 συζητήθηκε το θέμα του κανονισμού ποιότητας ζωής και προστασίας περιβάλλοντος του δήμου μας.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του επί του θέματος, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση που αντικρίζουμε σε κάθε γωνιά του δήμου μας.

Οικιακά απορρίμματα, μπάζα, κλαδέματα και διάφορα άλλα υλικά συνθέτουν μικρές χωματερές που συναντάμε διάσπαρτες σε κάθε κοινότητα, σε κάθε περιοχή του δήμου Μεγαρέων. Σε μία τέτοια χωματερή, πλησίον του προαστιακού σταθμού των Μεγάρων, ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020, με τους αποπνικτικούς και βλαβερούς για την υγεία μας καπνούς να καλύπτουν την γύρω περιοχή.

Οι ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη και την επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία κατάσταση, ανήκει σε όλους μας. Πρωτίστως ανήκει στην σημερινή και επί έξι συνεχόμενα έτη δημοτική διοίκηση. Τα σκουπίδια, τα κλαδέματα και τα υλικά πάσης φύσεως είναι βέβαιο ότι δεν πήγαν μόνα τους εκεί.

Ο δήμος οφείλει να προστατεύσει τους δημότες του, με συνεχείς έλεγχους, με συνεχείς ενημερώσεις, με εξοπλισμό σύγχρονο και επαρκή ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από κανέναν. Η διοίκηση του κ. Σταμούλη επί έξι χρόνια εμπαίζει τους πολίτες προσπαθώντας να δείξει ένα σύγχρονο πρόσωπο στην καθαριότητα.

Όμως γεγονότα σαν τις πυρκαγιές που ξεσπούν και σαν τις ανεξέλεγκτες χωματερές που «ξεφυτρώνουν» σε διαφορά σημεία, γκρεμίζουν το προσωπείο και φανερώνουν τον απόλυτο ρεαλισμό που ζούμε.

Το 2020 αναγγέλθηκε από τον κ. Σταμούλη ως έτος ανακύκλωσης. Η χρονιά φτάνει στο τέλος της και όλα δείχνουν πως θα ανακηρυχθεί πανηγυρικά σε έτος σκουπιδιών, όπως έχουμε πει σε προγενέστερο δελτίο Τύπου, έχοντας φυσικά τα δείγματα των τελευταίων ετών από τη σημερινή δημοτική διοίκηση.

Η σύγχρονη αντίληψη για την διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί απόλυτη συνεργασία του δήμου με τους πολίτες, και αυτό για να γίνει πρέπει ο δήμος να είναι πάντα το φωτεινό παράδειγμα για τους πολίτες.

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι για μία ακόμα φορά το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεγάρων έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια οι πάντα σε ετοιμότητα μάχιμοι πυροσβέστες μας.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button