Μ. Παπαδόπουλος: «Σε όσους έχουμε υποχρέωση δίνουμε δώρο σοκολατάκια… όχι την ψήφο μας»

Ακολουθεί άρθρο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων, Αντώνη Χοροζάνη.

Με την ψυχή μας μαύρη από τις στάχτες των πυρκαγιών και τις λάσπες των πλημμυρών, με τις τσέπες άδειες από την ακρίβεια, να μην ξέρουμε πώς θα βγάλουμε τον μήνα, πάμε για τις εκλογές στις 8 του Οκτώβρη. Ο λαός κοιτάζει με δυσπιστία -και καλά κάνει- τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, τα φωταγωγημένα εκλογικά κέντρα με τις τεράστιες φωτογραφίες των «σωτήρων» του τόπου: τέσσερις «ανεξάρτητοι κι ακομμάτιστοι», ένας νυν δήμαρχος κι άλλοι τρεις «γνωστοί» για τη «δράση» τους τόσα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια ως αντιδήμαρχοι ή στελέχη δίπλα σε δημάρχους, να συμφωνούν όλοι μαζί στα βασικά. Κι ο λαός να τους χαρακτηρίζει «δεξιούς» βλέποντας τους να χαριεντίζονται κατά καιρούς με βουλευτές της ΝΔ και να βοηθούν στην επανεκλογή τους. Έχουμε κι έναν πέμπτο, «προοδευτικό» υποψήφιο, «καλό παιδί», να μας οδηγήσει σε πιο «ανοιχτούς ορίζοντες» με «πράσινους ήλιους»… .

Κι όλοι αυτοί, που κρύβουν τις κομματικές τους ταυτότητες πριν τις εκλογές, δεν μπορούν να κρύψουν το ποιοι είναι πραγματικά και ποια πολιτική υπηρετούν κάθε φορά που τα προβλήματα καίνε τον λαό και ζητούν επιτακτικά λύση. Αλήθεια, γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για τα ρέματα που όχι μόνο δεν έχουν διευθετηθεί, αλλά ούτε καν καθαριστεί; Γιατί δε μιλούν για αντιπυρική προστασία τη στιγμή που έχει κατακαεί η περιοχή; Γιατί δεν προτάσσουν στα προγράμματά τους τη σχολική στέγη, τη στιγμή που ξέρουν πως πουθενά δεν έχει γίνει σεισμική μελέτη και συντήρηση των σχολείων; Γιατί δεν μιλούν για ίδρυση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δωρεάν για τους γονείς, που αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν τους ιδιωτικούς ή να σταματούν τη δουλειά τους ή να τα «φορτώνουν» στους παππούδες και τις γιαγιάδες; Γιατί δεν ασχολούνται με τα προβλήματα στην ύδρευση και αποχέτευση ολόκληρων περιοχών (Κινέτα, Αλεποχώρι) μια ανάσα από την πρωτεύουσα;

Αντίθετα, στα προεκλογικά τους «οράματα» μιλούν για τουριστική «ανάπτυξη», για «επιχειρηματικότητα», για ανάδειξη της υπαίθρου, των βουνών, της θάλασσας και της …ιστορίας μας! Μιλούν για επενδύσεις και προγράμματα της ΕΕ τη στιγμή που η ίδια προκλητικά εξαιρεί από τη χρηματοδότηση έργα αναγκαία για τον λαό λόγω… «υπερβολικού κόστους»!

Βρίσκονται τόσο μα τόσο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών που στενάζουν από την κυβερνητική πολιτική, από την καταστροφή των βουνών και της θάλασσας στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης και τη μετατροπή τους σε…αιολικά πάρκα!
Δεν είναι μόνο πως δε δίνουν δεκάρα για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, για τους δρόμους που σπάμε τα αυτοκίνητά μας, για τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό και τα σκουπίδια που μας πνίγουν. Είναι όλα αυτά μαζί! Αν αλλάξουμε τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στα Προγράμματα που μοιράζουν κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι…Αυτοί είναι! Ταγμένοι να υπηρετούν τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και να λιβανίζουν την ΕΕ. Να απογυμνώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας για να δίνουν τα πάντα στους εργολάβους και να μη γίνεται τελικά τίποτα ενώ για μας, για τον λαό… «πάμε κι όπου βγει» -για να μην ξεχνάμε και τα παιδιά μας που αφήσαμε στα Τέμπη-…
Να πούμε ένα «φτάνει πια!» Να δυναμώσουμε τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που καλεί όλο τον λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του! Να γίνουμε η φωνή όλων αυτών που έχουν διαλυθεί από πλημμύρες, φωτιές, πλειστηριασμούς, από την ακρίβεια, να φωνάξουμε για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών!

Δεν το βάζουμε κάτω! Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα! Δείτε τις 5.000 υπογραφές που συγκεντρώσαμε για το Κέντρο Υγείας και τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που τους ανάγκασαν να επαναφέρουν το Κέντρο Υγείας σε 24ωρη λειτουργία. Δείτε τα σχολεία, τους δρόμους, που αναγκάζονται να ασχοληθούν κάθε φορά μετά τις κινητοποιήσεις μας! Όταν κινητοποιείται ο λαός, όλοι αυτοί φαντάζουν τόσο μικροί…Μην τους δίνουμε δύναμη που δεν έχουν υποκύπτοντας στις απειλές και στα ρουσφέτια τους! Και σ’ όσους έχουμε υποχρέωση ….δώρο σοκολατάκια, όχι την ψήφο μας!
Προχωράμε γερά! Οργανώνουμε την αντεπίθεση, «πάμε αλλιώς», παίρνουμε τη ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Άφοβα, αποφασιστικά, ψηφίζουμε ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!

Μιχάλης Παπαδόπουλος
Δάσκαλος, Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Δυτ. Αττικής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button