«Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων – Νέας Περάμου: «Επικινδυνότερος του κορωνοϊού ο καπιταλισμός»

Δελτίο τύπου επί της εισήγησης της δημοτικής αντιπολίτευσης σχετικά με την πανδημία

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγάρων – Νέας Περάμου.

Σύγκλιση δημοτικού συμβούλιου αιτήθηκε η αντιπολίτευση του δήμου για «περαιτέρω μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του ιού». Η εισήγηση φέρει ημερομηνία 8/2, πρωτοκολλήθηκε στις 19/2 και το δημοτικό συμβούλιο έγινε στις 2/3. Δε φαίνεται να βιάζονται και τόσο στο να παρθούν άμεσα τα μέτρα που προτείνουν.

Διαβάζοντας την εισήγηση φαίνεται ότι οι προτάσεις αφορούν: στην έγκαιρη και συνεχή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, στη διενέργεια περισσότερων και πιο στοχευμένων τεστ σε διάφορες ομάδες πληθυσμού, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνονται. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμφωνεί βέβαια με τις προτάσεις αυτές, θεωρεί όμως πως υπάρχουν και άλλα, πολύ σοβαρά μέτρα που πρέπει να παρθούν και δεν παίρνονται με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του δήμου.

Να θυμίσουμε πως είχαμε ζητήσει δύο φορές να γίνει σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για το ίδιο θέμα και δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχει επαρκής αριθμός Συμβούλων που να το αιτούνται. Τόσο ενδιαφέρον γι’ αυτό το φλέγον θέμα. Ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης πρότεινε μια σειρά από μέτρα που είναι άλλωστε και αιτήματα Σωματείων και Φορέων Υγειονομικών, Εκπαιδευτικών και Γονέων. Δεν έγινε τίποτα από αυτά αποδεκτό.

Από την αρχή της πανδημίας η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί:

– Τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων που μετά βίας συνεχίζει την 24ωρη λειτουργία του, αφού δεν καλύφθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Πώς μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες των ασθενών όταν πρέπει να λειτουργεί και σαν εξεταστικό αλλά και εμβολιαστικό κέντρο; Οι πάνω από 6.000 υπογραφές που μάζεψε το ΚΚΕ και οι 2 μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό, δείχνουν πως αποτελεί ένα πάνδημο αίτημα και παρ’ όλα αυτά απορρίφθηκε στην εν λόγω εισήγηση.

– Την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, την εξεύρεση νέων χώρων και την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σ’ αυτό το πάγιο, από την αρχή της πανδημίας αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων η κυβέρνηση κωφεύει πεισματικά. Το ίδιο κάνει όμως και η εισήγηση.

– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όχι μόνο του ΚΤΕΛ και του προαστιακού στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Αττική, αφού πολλοί συμπολίτες μας εργάζονται και πηγαινοέρχονται καθημερινά σε χώρους εργασίας σε όλο τον Νομό.

– Έλεγχος κυρίως στους μεγάλους χώρους εργασίας (σούπερ μάρκετ, εργοστάσια) και διεκδίκηση τήρησης των μέτρων ασφαλείας, απολυμάνσεις, με μαζικά δωρεάν τεστ και πρώτα πρώτα εκεί που υπάρχουν κρούσματα.

– Πραγματική επίταξη τώρα του ιδιωτικού συστήματος Υγείας και άμεση διάθεση των υποδομών και του προσωπικού του για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση μπούκωσε τους κλινικάρχες με χρήμα και τους αφήνει ασύστολα να κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις της Δημόσιας Υγείας.

Όχι στην εμπορευματοποίηση των φαρμάκων και των εμβολίων. Όχι στα παιχνίδια των πολυεθνικών και στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς που στερούν από μεγάλα τμήματα του λαού τον άμεσο και ασφαλή εμβολιασμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ή να χάνονται χιλιάδες ζωές.

Και για την ιστορία, ψηφίσαμε λευκό στο θέμα αυτό για όλους τους παραπάνω λόγους. Έχει ενδιαφέρον ακόμα να πούμε πως στη συζήτηση ο κ. Μπερδελής δέχτηκε να μπουν δύο από τις προτάσεις μας (καθαρίστριες και Κέντρο Υγείας) αρκεί ο κ. Χοροζάνης να ψήφιζε την εισήγηση. Ούτε αυτά λοιπόν τα τόσο σοβαρά θέματα απασχολούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Θα έκαναν απλά χάρη στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που επιμένει.

Φαίνεται απ’ όλα αυτά καθαρά πως πιο επικίνδυνος από τον αόρατο εχθρό είναι ο ορατός εχθρός που λέγεται καπιταλισμός. Ένα σάπιο σύστημα που δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους. Που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στο να διεκδικούν οι εργαζόμενοι καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής. Στην υπηρεσία αυτών των στόχων του κεφαλαίου βρίσκονται οι κυβερνήσεις και δυστυχώς (ηθελημένα ή αθέλητα) η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Γι’ αυτό υπερτονίζουν την ατομική ευθύνη και σιωπούν απέναντι στα κρίσιμα μέτρα που πρέπει να παρθούν, αλλά αποτελούν «κόστος» για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του και να βγει, αυτή τη δύσκολη περίοδο μπροστά. Μόνο έτσι θα σταματήσει επιτέλους να ψάχνει για διαφορές και θα ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button