Λ. Κοσμόπουλος: «Δειγματοληψία από το Βουρκάρι λόγω νεκρών ψαριών»

Ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπολυος αναφέρεοντας: «Καταγγελίες συμπολιτών μας για νεκρά ψάρια στον υγρότοπο του Βουρκαρίου μάς ανησύχησαν και για αυτό έγινε σήμερα δειγματοληψία του νερού από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Τα αποτελέσματα αναμένονται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς.

Αύριο ακολουθεί δειγματοληψία από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.Ε.), στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Αττικής.
Είμαστε σε εγρήγορση για κάθε περιστατικό που αφορά το περιβάλλον της περιοχής μας και μόλις αποφανθούν οι ειδικοί επιστήμονες, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και λήψη μέτρων».

Επίσης και ο Σύλλογος «Αλμύρες Βουρκάρι» επεσήμανε το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια στον υγρότοπο Βουρκαρίου με δική του ανάρτηση αναφέροντας: «Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν χθες και σήμερα στον υπέροχο υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων. Πολίτες απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι μάς έστειλαν πριν λίγο τις φωτογραφίες. Πρέπει άμεσα να κινηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να βρουν την αιτία. Το περιφερειακό πάρκο κινδυνεύει. Να κάνω γνωστό επίσης ότι ενημέρωσα και τον κύριο αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο και αύριο θα ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες. Αυτήν την στιγμή στο Βουρκάρι βρίσκεται κλιμάκιο από το λιμενικό σταθμό Μεγάρων».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button