Ξεκινάει η απογραφή κατοικιών και πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ

Τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ: «Μην φοβάστε όταν βλέπετε άγνωστο άνθρωπο στην πόρτα. Ζητήστε του τα απαραίτητα έγγραφα»

H Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων και Κανόνες Επιλογής, Τοποθέτησης και Ανάθεσης εργασίας στο πλαίσιο διενέργειας των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021.

Καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών, για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 27ης Αυγούστου 2021 μέχρι και τη 15η ώρα της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικές πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛΣΤΑΤ

Χρήσιμες πληροφορίες για τους πολίτες και κατοίκους του Δήμου Μεγαρέων δίνει απογραφέας και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση από τον Δήμο για τους κατοίκους της περιοχής και επειδή είναι λογικό πολλοί να φοβούνται όταν βλέπουν άγνωστο άνθρωπο στην πόρτα τους, ως τομεάρχης της ΕΛΣΤΑΤ, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει αρχίσει η απογραφή κτιρίων της χώρας καθώς και ότι σε ένα περίπου μήνα, ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού.

Η διαδικασία κρατάει το πολύ δύο λεπτά για κάθε κτίριο και οι πληροφορίες που ζητάμε είναι γενικές και όχι συγκεκριμένες. (πχ τετραγωνικά σπιτιού)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν ένα σπίτι είναι νόμιμο η όχι. Δεν είμαστε της εφορίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Για να είστε σίγουροι ότι ο άνθρωπος που απευθύνεστε είναι της ΕΛΣΤΑΤ, μπορείτε να ζητήσετε το ονοματεπώνυμό του για εξακρίβωση, καθώς και το καρτελάκι το οποίο φέρει, το οποίο είναι σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από την ΕΛΣΤΑΤ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button