Κούρος Μεγάρων: «Η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία είναι καθήκον»

Η 26η εθελοντική αιμοδοσία από την εθελοντική ομάδα «Κούρος Μεγάρων» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Την Κυριακή 17 Μαΐου διοργανώσαμε την 26η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία στο κτίριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι.

Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα. Ζητάμε συγνώμη από τους δεκάδες συνανθρώπους μας που δεν μπόρεσαν να προβούν στην κορυφαία εθελοντική πράξη της προσφοράς αίματος λόγω της μεγάλης προσέλευσης και το πέρας του χρόνου.

Αυτή η αιμοδοσία ήταν η πρώτη μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού και τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του, οπότε και διοργανώθηκε κάτω από ιδιαίτερες και αυστηρές διαδικασίες όσο αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών και των παρευρισκόμενων.

Άπαντες οι προσερχόμενοι ενημερώθηκαν για το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και για τον τρόπο που καταγράφονται πλέον οι αιμοδότες στη χώρα μας σε μία εθνική βάση δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και την ποιοτικότερη συλλογή αίματος.

Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη. Ακούραστα και με συνέπεια η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
• τη διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Δρ. Ελισάβετ Γρουζή καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
• τον πρόεδρο κ. Καλλιπόζη Ιωάννη και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την παραχώρηση των αιθουσών του Βυζάντειου Ωδείου και της Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων,
• Τους αιμοδότες, παλαιούς και νέους, για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας,
• τους χορηγούς κ.κ. Γιώργο και Χαρά Κορδώση (επιχείρηση ΚΟΖΙ) για την κάλυψη εξόδων της δράσης,
• τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν προβολή της δράσης,
• Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση.

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία το φθινόπωρο του 2020.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button