Κώστας Θεοδοσίου: Ένας Μεγαρίτης στα Όσκαρ!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 96η Απονομή των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Όσκαρ. Αυτή τη βραδιά θριάμβευσε η ταινία Οπενχάιμερ με 7 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, καθώς και τα βραβεία Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ, Φωτογραφίας και Μουσικής.

(Και) με ελληνική υπογραφή η διάκριση του «Οπενχάιμερ»

Στους λάτρεις του κινηματογράφου και των Όσκαρ όλα τα παραπάνω είναι γνωστά. Αυτό όμως που -μάλλον- αγνοούν είναι ότι, εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Γιώργο Μαυροψαρίδη που ήταν υποψήφιοι για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Μοντάζ αντιστοίχως, την δική του υπογραφή στη βραδιά έβαλε ακόμη ένας Έλληνας.

Ο λόγος για τον Κώστα Θεοδοσίου, ο οποίος είναι βασικό μέλος της ομάδας του Κρίστοφερ Νόλαν και για το «Οπενχάιμερ» ανέλαβε τον ρόλο του senior digital colorist.

O Μεγαρικής καταγωγής Κώστας Θεοδοσίου είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε στην βελτίωση της εικόνας της ταινίας και που έδωσε τη σωστή απόχρωση, εντείνοντας τη ματιά του φωτογράφου και του σκηνοθέτη.

Το βράδυ της Κυριακής είδε τη δουλειά του να επιβραβεύεται και να προστίθεται ακόμα μία διάκριση στο κινηματογραφικό παλμαρέ του, μετά το βραβείο ΗΡΑ στην κατηγορία Outstanding Color Grading – Live Action Theatrical Feature επίσης για το «Οπενχάιμερ».

«Συγχαρητήρια στον Κρίστοφερ Νόλαν, την Έμα Τόμας, τον Χόιτε βαν Χοϊτέμα και όλη την ομάδα του “Οπενχάιμερ”», ήταν το πρώτο μήνυμα του senior digital colorist μετά την βράβευση, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες με τους συνεργάτες του από την μεγάλη βραδιά.

Αριστερά ο Κώστας Θεοδοσίου, στη μέση η Kristen Zimmermann και δεξιά ο Hoyte Van Hoytema

Πάντως, το όνομα του Κώστα Θεοδοσίου δεν το ακούμε για πρώτη φορά. To 2020 είχε συνεργαστεί ξανά με τον Κρίστοφερ Νόλαν για την ταινία «Τένετ», ενώ την ίδια χρονιά έκανε και το «Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα».

Επίσης, είχε μεταξύ άλλων βασικό ρόλο στις δημιουργίες των ταινιών «Shaft: Ο Μαύρος Πάνθηρας 2», «Hardcore Henry», «Game Night», «Umma» αλλά και των τηλεοπτικών σειρών «Westworld» (3η σεζόν), «The Peripheral» και «Mr. Robot».

Πηγή:
in.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button