Κοινότητα Κινέτας: «Έμπρακτη στήριξη στην κοινότητα από τον όμιλο Motor Oil»

Αναδάσωση με 6500 δέντρα σε έκταση 300 στρεμμάτων στο Πανόραμα

Δελτίο τύπου από τη δημοτική κοινότητα Κινέτας αναφέρει ότι ο πετρελαϊκός όμιλος Motor Oil
χρηματοδοτεί και υλοποιεί αναδάσωση σε έκταση 100 στρεμμάτων με 6500 δέντρα στον οικισμό Πανόραμα 3.
Τα συνολικά 6500 δέντρα, που φυτεύονται σε έκταση 100 στρεμμάτων στον οικισμό Πανόραμα 3 της Κινέτας, πρόκειται να αλλάξουν την όψη της συγκεκριμένης περιοχής και να δώσουν ξανά ζωή στο μαύρο και γκρίζο τοπίο που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη δράση αναδάσωσης στην Κινέτα, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από τον όμιλο MOTOR OIL και υλοποιείται με επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και το δασαρχείο Μεγάρων.

Με σύνθημα «Φυτεύουμε μαζί, δίνουμε Ζωή» ο όμιλος MOTOR OIL στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αναγέννησης του δάσους που χάθηκε στις φλόγες τον Ιούλιο του 2018, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη στρατηγική επιδίωξη του Ομίλου, να στηρίζει με δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας, τις κοινωνίες που βρίσκονται ή συνορεύουν µε την ευρύτερη περιοχή του διυλιστηρίου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 155.597,08 ευρώ και ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει τη φύτευση 6500 δέντρων όπως: χαλέπιο, σχίνο, κουκουναριά, πεύκη, σπάρτο, βελανιδιές, κυπαρίσσια, κ.α.,
Παράλληλα, πρόκειται να τοποθετηθούν και δεξαμενές νερού που θα χρησιμοποιηθούν για την άρδευση της αναδασωμένης έκτασης.

Η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη και κοινοτικοί σύμβουλοι Νικολέττα Καλκαντζάκου, Παύλος Τελάκης, Γιάννης Φάντης σε επιστολή τους εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του Ομίλου ΜOTOR OIL, για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου που στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια για αποκατάσταση του δάσους που κατέστρεψε η πυρκαγιά του 2018.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button