Κλειστό το ελαιοτριβείο του αγρ. συνεταιρισμού για 3 ημέρες λόγω καταγγελίας – Ανοικτό από σήμερα

Κλειστό παρέμεινε το ελαιοτριβείο του αγροτικού συνεταιρισμού Μεγάρων το τριήμερο 29/11 – 1/12, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για ρύπανση της περιοχής λόγω αποβλήτων που έπεφταν από τις εγκαταστάσεις του. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, Γιάννης Δήμας, η καταγγελία αφορούσε σε απόβλητα που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή, πιθανόν λόγω αστοχίας στη λειτουργία κάποιου μηχανήματος.

 

Ακολούθησε η επέμβαση της Αρχαιολογίας και η σφράγιση του ελαιοτριβείου από το Α.Τ. Μεγάρων.

 

Όπως διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού, Μπάμπης Κολλιαλής, το γεγονός αυτό οφειλόταν σε υπερχείλιση σε μια δεξαμενή, η οποία δεν έγινε αμέσως αντιληπτή, με αποτέλεσμα μια μικρή ποσότητα αποβλήτων να πέσει στο έδαφος. Ωστόσο, η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο και το ελαιοτριβείο μπήκε ξανά σε λειτουργία από σήμερα το πρωί, έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

 

Όπως τονίζει ο κ. Κολλιαλής, το κλείσιμο του ελαιοτριβείου δεν επηρέασε την ελαιοπαραγωγή, είχε όμως σαν συνέπεια την ταλαιπωρία των παραγωγών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε ελαιοτριβεία της Κορινθίας και της Βοιωτίας, αφού δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο ελαιοτριβείο στα Μέγαρα. Όσον αφορά στη γενικότερη λειτουργία του συνεταιρισμού, ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό ο συνεταιρισμός να υπαχθεί σε πρόγραμμα μεταστέγασης, ώστε να απομακρυνθεί από τον κεντρικό ιστό της πόλης, να διευκολυνθεί η λειτουργία του και να αποφευχθούν ανάλογες καταγγελίες απο περίοικους στο μέλλον. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button