Κλήρωση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ 2018-2019

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινά το Πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΔΑ, ενώ το Πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΔΑ θα ξεκινήσει το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου 2018. Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο κατηγοριών θα το βρείτε εδώ.

Παράλληλα, έγινε η κλήρωση της Α Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, από την οποία προέκυψαν 5 ζευγάρια. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες πέρασαν χωρίς αγώνα αυτόματα στην 2η φάση του θεσμού.
Αναλυτικά οι αγώνες της Α Φάσης που θα διεξαχθούν 15/9 και 23/9.
Ηρακλής Ελευσίνας – ΠΑΟΚ Μάνδρας Σάββατο 15/09/18 17:00
Θρασύβουλος – ΑΓΣ Νέα Πέραμος Σάββατο 15/09/18 17:00
ΑΟ Μίμας Μικρασιατική – Κριός Ασπροπύργου Κυριακή 16/09/18 17:00
Λαμπερή Ελευσίνας – Εθνικός Πανοράματος Κυριακή 16/09/18 17:00
Πανελευσινιακός – Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου Κυριακή 16/09/18 17:00

Τι ισχύει φέτος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Σε ό,τι αφορά τις Κατηγορίες Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα (Γ’ Εθνική και όλες οι Τοπικές), επί διαφόρων θεμάτων, βάση του επικαιροποιημένου Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου 2018-2019, ισχύουν τα εξής:

Σε όλους τους αγώνες (και τοπικών πρωταθλημάτων, και κυπέλλων, και ακαδημιών) είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή ή διασώστη (απόφοιτου των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένου του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένου στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα), ανάλογα την κατηγορία, και με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Αν δεν υπάρχει, χάνει τον αγώνα η γηπεδούχος ομάδα με 0-3 ά.α. και 300 ευρώ πρόστιμο στις τοπικές. Ενώ είναι 1000 ευρώ για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κι επίσης χάνει το παιχνίδι, αν δεν υπάρχει ιατρός (και μόνο τέτοιος εκεί).

Στους αγώνες των Τοπικών και Πανελλήνιων Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (και κυπέλλων) και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

– Η παράβαση των απαγορεύσεων των ανωτέρω περιπτώσεων συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για σωματείο. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρεις (3) και τέρματα 3-0, εκτός εάν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα.

Στους αγώνες Γ’ Εθνικής και Τοπικών πρωταθλημάτων (και κυπέλλων) όπως ξεκίνησε από την προηγούμενη περίοδο, ισχύει και τη νέα ότι, επιτρέπονται μέχρι 4 αλλαγές σε κάθε ματς. Και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται

Ενώ στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, επιτρέπεται, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται.

Απαγορεύεται βέβαια η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button