Κλήρωση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ 2017-2018

Στον αθλητικό χώρο Play Park στα Άνω Λιόσια πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/9/2017 η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ και του Πρωταθλήματος ΕΠΣΔΑ για την Α΄και Β΄κατηγορία.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΔΑ θα συμμετάσχουν 15 ομάδες, εκ των οποίων οι Βύζας Μεγάρων και ΑΟ Μίμας/Μικρασιατική από τα Μέγαρα, και ΑΓΣ Νέα Πέραμος και Άτταλος Νέας Περάμου από τη Νέα Πέραμο.

Στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΔΑ θα συμμετάσχουν 11 ομάδες, εκ των οποίων ο Μεγαρικός από την πόλη μας.

Το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΔΑ ξεκινά το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΔΑ θα ξεκινήσει το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου.

Από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 2 ομάδες και αντίστοιχα προβιβάζονται δύο από την Β΄ κατηγορία.

Όσον αφορά την Α Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικοί αγώνες 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Τα ζευγάρια κυπέλλου

Ενωση Πανασπροπυργιακού Δόξας – Ακράτητος Ανω Λιοσίων
Αστέρας Ανω Λιοσίων – Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου
Βύζας Μεγάρων – Ηρακλής Ελευσίνας
ΑΣ Μεγαρικός – ΠΑΟΚ Μάνδρας
ΑΟ Ζωφριάς – Σκορπιός Φυλής

Χωρίς Αγώνα πέρασαν οι: Αστέρας Μαγούλας, Θρασύβουλος, ΑΕ Ζεφυρίου, Κριός Ασπροπύργου, Πυρρίχιος, Μανδραϊκός, Ατταλος Νέας Περάμου, Εθνικός Π, Νέα Πέραμος, ΑΟ Μίμας/Μικρασιατική.
Ο Αίας Παραλίας και η Λαμπερή Ελευσίνας δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Σύμφωνα με απόφαση της ένωσης, το φετινό πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο, θα διεξαχθούν με την επωνυμία Γιώργος Τσόκας. Ο Γιώργος Τσόκας ήταν πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ασπροπύργου, ενώ διετέλεσε στον παρελθόν με επιτυχία δώδεκα χρόνια και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 27 Μαρτίου 2017.

Ακολουθεί η 1η Αγωνιστική και στις δύο κατηγορίες, ενώ το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ: Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Α και Β ΕΠΣΔΑ 2017-2018

Α ΕΠΣΔΑ

Πανελευσινιακός – Σκορπιός Φυλής
Απόλλων Ποντίων – ΑΟ Μίμας Μικρασιατική
Ζωφριά – ΠΑΟΚ Μάνδρας
Μανδραικός – Θρασύβουλος
Ηρακλής Ελευσίνας – Πυρρίχιος Ασπροπύργου
Βύζας Μεγάρων – Ακράτητος Ανω Λιοσίων
ΑΕ Ζεφυρίου – Νέα Πέραμος
Ρεπό: Ατταλος Νέας Περάμου

Β ΕΠΣΔΑ

Αστέρας Μαγούλας – Αίας Παραλίας
Μεγαρικός – Λέων
Ερμής Άνω Λιοσίων – Άγιοι Ανάργυροι
Λαμπερή – Εθνικός Πανοράματος
Κριός Ασπροπύργου – Ίκαρος Νεοκτίστων
Ρεπό: Αστέρας Άνω Λιοσίων

Τέσσερις αλλαγές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το φέτος, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο διαξεγωγής των παιχνιδιών. Καταρχάς, οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, γίνονται τέσσερις, από τρεις που ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης, ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή και την τριταθλήτρια.

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών) κι όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι τώρα.

Στους αγώνες της Γ’ Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών (και όχι τρείς που ίσχυε μέχρι τώρα).

Τέλος, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβάλλεται η διακόπτεται, λόγω καιρικών συνθηκών, τώρα διεξάγεται υποχρεωτικά την επομένη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση των διαγωνιζόμενων ομάδων. Κατ’ εξαίρεση το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα, ή την τέλεση του αγώνα σε διαφορετική ώρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button