Κυβέρνηση και Τρόικα στραγγαλίζουν την πρόσβαση στη δημόσια παιδεία

Μετά από τρία χρόνια εμμονής των εκάστοτε κυβερνήσεων στη μνημονιακήυφεσιακή πολιτική, η ελληνική κοινωνία βιώνει στο πετσί της με τον πιο έντονο τρόπο τα φρικτά αποτελέσματά  της. Ειδικότερα όμως στα ζητήματα που άπτονται της πρόνοιας και κυρίως της παιδείας, η σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση δείχνει την χειρότερη αντιλαϊκή σπουδή συνεχίζοντας την πεπατημένη της διάλυσης του κοινωνικού κράτους όπως ακριβώς επιτάσσει η τρόικα.

Τις προηγούμενες μέρες στη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα, μαθητές, γονείς και καθηγητές, έγιναν μάρτυρες αυτής της εξοντωτικής πολιτικής που θέλει το κράτος ουσιαστικά να αποσύρεται από την κοινωνική μέριμνα όσον αφορά στην ανέξοδη και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία των διοικητικών ορίων του δήμου. Ως απόρροια της «καλλικρατικής πολιτικής» των δήμων (που στήριζε με ζήλο και η νυν δημοτική αρχή) αλλά και του μνημονίου της φτώχειας και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας , οι πολίτες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο βλέπουν πια, έκτος από την καταλήστευση του εισοδήματός τους, να διαλύεται και η πρόσβασή τους στα δημόσια αγαθά όπως αυτό της σχολικής εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών, και των καθηγητών, στα δίκαια αιτήματά τους με πρώτιστο τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και χωρίς χιλιομετρικό όριο. Στο πλαίσιο αυτό, και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε την κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τους μαθητές και τις μαθήτριες στις αντίξοες συνθήκες μάθησης που επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο και από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%, σε ένα χειμώνα που φαντάζει εφιαλτικός για χιλιάδες σχολεία της χώρας.

Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας είναι υπόθεση όλων μας.

 

Ο δρόμος για την ελπίδα θα ανοίξει με τη νέα γενιά στο προσκήνιο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button