Καθαρισμός παραλιών και υγροβιότοπου Βουρκαρίου Μεγάρων από μαθητές

Συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για τον καθαρισμό παραλιών και του υγροβιότοπου Βουρκαρίου Μεγάρων.

 

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Αττικής, δια της υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο διαρκούς υποστήριξης των σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της παιδαγώγησης ενεργών πολιτών, διοργανώνει καθαρισμό της παραλίας της Βαρέας την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 από τις 09.30 το πρωϊ μέχρι τις 12.30 μ.μ. σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος SOS και το δήμο Μεγαρέων.

 

Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων (Ε και ΣΤ Τάξεις) και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου (Ε’ 1 και Ε΄2 Τάξεις), καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας οι μαθητές θα γνωρίσουν το πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής, θα μιλήσουν για τον εθελοντισμό, θα παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και θα σχεδιάσουν δράσεις για ενεργούς πολίτες.

 

Επίσης την Παρασκευή 29η  Μαΐου 2015 από ώρα 09.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 μ.μ. οι μαθητές  σχολείων της Δυτικής Αττικής θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων με τη συνεργασία του δήμου Μεγαρέων , του συντονιστικού φορέα Συλλόγων του Βουρκαρίου Μεγάρων, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και  της  εθελοντικής ομάδας ΚΟΥΡΟΣ . Σε αυτή τη δράση θα συμμετάσχουν  μαθητές και μαθήτριες της  Δ΄ Τάξης του 1ου και του 5ου δημοτικών  σχολείων  Μεγάρων, καθώς και μαθητές από σχολεία του. Εκεί, στον  υγροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν με βιωματικό τρόπο το οικοσύστημα (χλωρίδα, ορνιθοπανίδα, υδάτινο στοιχείο), θα γνωρίσουν το ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδος, θα ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές πιέσεις και τους τρόπους αποκατάστασης  της περιοχής και θα δημιουργήσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button