Καθαρισμός λιμανιού Πάχης

Σε συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ), μέσω του δημοτικού Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος», πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού του λιμανιού της Πάχης.

Η δράση η οποία συμπεριλαμβάνεται στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουνίου 2012.

Δύτες με συσκευές αυτόνομης κατάδυσης καταδύθηκαν στο βυθό του λιμανιού και ανέσυραν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων όπως λάστιχα αυτοκινήτων, παγίδες ψαριών, σωλήνες και διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα τα οποία είτε από ατυχήματα είτε από ανθρώπινη αμέλεια είτε από μη σεβασμό ανθρώπων στο περιβάλλον είχαν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια στον βυθό.

 

Οι αυτοδύτες, όλοι πιστοποιημένοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από θητεία στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, εφάρμοσαν τις ειδικές τους γνώσεις σε δράση σεβασμού προς το περιβάλλον.

Η ανάσυρση αυτών των αντικειμένων αποτελεί μήνυμα προς την κοινωνία για το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον, να το προστατεύουμε και να μην το ρυπαίνουμε.

Επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών βατραχανθρώπων ήταν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ταγματάρχης εν αποστρατεία Κώστας Πατάπης.

Στην εκδήλωση περευρέθηκε και ευχαρίστησε τους εθελοντές ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ζάλης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ηρόδωρος Γιώργος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης Αθανάσιος Δρένης, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Δέσκος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Δημήτρης Φυλακτός καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων Δημήτρης Πλαταράς.

katharismos_paxis

Παρόμοια άρθρα

Back to top button