Καθαρή για κολύμβηση η παραλία της Βαρέας

Με αφορμή το τελευταίο άρθρο μας στο MegaraTV σχετικά με την καταλληλότητα για κολύμβηση της Βαρέας Μεγάρων, επικοινωνήσαμε τόσο με το Υπουργείο Υγείας (υπεύθυνο για το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε) όσο και με την Περιφέρεια Αττικής, υπεύθυνη για τις μετρήσεις που έγιναν στις παραλίες της Αττικής.

Σε επικοινωνία που είχαμε τελικά με τον κύριο Πατσατζή, υπεύθυνο Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, μας ενημέρωσε πως στο κομμάτι της παραλίας που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου (από την προβλήτα έναντι του ελικοδρομίου μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και στο μικρό όρμο της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου), δεν έχουν γίνει μετρήσεις επειδή η περιοχή χαρακτηρίζεται δύσβατη προς τους λουόμενους, ώστε να έχει τη χρήση παραλίας.

Επίσης έλεγχοι γίνονται κάθε 15-20 μέρες (ο επόμενος έλεγχος θα γίνει αρχές Αυγούστου) σε μέρη που πηγαίνει ο κόσμος για μπάνιο, ενώ αποκλείονται τα σημεία όπου δεν πηγαίνει, γιατί εκ των πραγμάτων δεν πληρούν τις προδιαγραφές παραλίας.

Στη διαδικασία χαρακτηρισμού καταλληλότητας δεν λαμβάνονται υπόψιν μόνο τα μικροβιολογικά ή τα χημικά στοιχεία αλλά και άλλοι παράγοντες, όπως η προσβασιμότητα της παραλίας. Κοινώς, η Περιφέρεια δεν έχει αποτελέσματα που να δείχνουν ότι τα νερά εκεί δεν είναι καθαρά, απλά δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει τους ελέγχους, λόγω τοποθεσίας.

Κατά τ’ άλλα τα δείγματα από τη Βαρέα (πλαζ) είναι καλά και κάθε φορά είναι βελτιωμένα, ενώ όπως επεσήμανε ο κύριος Πατσατζής, η απόσταση είναι μεγάλη μεταξύ των σημείων που αναφέρονται στο ΔΤ μέχρι την πλαζ των Μεγάρων (Βαρέα) και δεν υπάρχει κίνδυνος.

Διόρθωση

Επειδή μερικοί ενδεχομένως να μπερδεύτηκαν, εξηγούμε πιο αναλυτικά:
Στην περιοχή μπροστά από το ελικοδρόμιο δεν έγιναν μετρήσεις επειδή η περιοχή κρίνεται δύσβατη για τους λουόμενους, άρα και ακατάλληλη. Αντίθετα στην παραλία της Βαρέας (πλαζ) κρίνεται κατάλληλη και όσον αφορά την πρόσβαση του κόσμου, αλλά και όσον αφορά τις χημικές ή μικροβιολογικές μετρήσεις (με τις μετρήσεις μάλιστα να είναι καλύτερες όσο περνά ο χρόνος).

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button