Τροποποίηση του προγράμματος της πανηγύρεως της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού

Ανακοίνωση εκ της Ιεράς Μονής προς ενημέρωση προσκυνητών και προτροπή για τήρηση των μέτρων σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων

Λόγω των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας εις την περιοχήν μας, το προ εβδομάδος ανακοινωθέν πρόγραμμα της Εορτής του Τιμίου Προδρόμου (25 Μαΐου) τροποποιείται ως εξής:

α) Την Παρασκευή 21/5 και το Σάββατο 22/5 η Μονή θα παραμείνει κλειστή.

β) Την Κυριακή 23/5 η Μονή θα είναι ανοικτή δια τους προσκυνητάς μόνο τις πρωϊνές ώρες από 5:30πμ. μέχρι 9:30πμ. Το υπόλοιπον της ημέρας θα είναι κλειστή.

γ) Την Δευτέρα 24/5 η Μονή θα ανοίξει από 4:30πμ. έως 8:30πμ. το πρωί. Κατόπιν, θα παραμείνει κλειστή, αλλά από τις 7 το απόγευμα η είσοδος θα είναι και πάλι ελευθέρα δια τους προσκυνητάς.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο Εσπερινός της Πανηγύρεως εφέτος θα αρχίσει στις 8:30μμ. και ύστερα θα ακολουθήσει ολονύκτιος Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία). Κατά τη διάρκεια της Ολονυκτίας θα συνεχίζεται το προσκύνημα μέχρι και την 4ην πρωινή, οπότε πλέον η Μονή θα κλείσει.

δ) Την Τρίτη 25/5 το πρωΐ δεν θα τελεσθεί άλλη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στον Εσπερινό η Μονή θα είναι κλειστή.

Ζητούμε συγγνώμη δια την αλλαγή του προγράμματος και παρακαλούμε τους ευλαβείς προσκυνητάς να τηρήσουν τις κατωτέρω οδηγίες:

1) Κατά την είσοδο στη Μονή η χρήση της μάσκας και του αντισηπτικού είναι υποχρεωτική.

2) Αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

3) Αφού προσκυνήσουμε, δεν παραμένουμε εντός του Ναού και της εσωτερικής αυλής, για να μπορούν να προσκυνούν και οι επόμενοι πιστοί.

4) Ακολουθούμε τις υποδείξεις των αρμοδίων προσώπων, ώστε το προσκύνημα να γίνει απρόσκοπτα και με την αρμόζουσαν προς τον ιερόν χώρον τάξιν.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι κατά την παραμονή και την ημέρα της πανηγύρεως (24 και 25/5) δεν θα γίνουν βαπτίσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button