Κ. Καράμπελας: ”Μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια κύριε Μαρινάκη”

Σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο πρώην Δήμαρχος κος Μαρινάκης, σε ένα ομολογουμένως εκτενές άρθρο του κάνει αναφορά στο έργο της -αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εκτέλεσή του, μερικές ημέρες διακοπής του έργου, που στην ουσία είναι εξ’ υπαιτιότητας του κράτους με το Νόμο 4281/2014 περί ΦΠΑ, της αρχαιολογικής υπηρεσίας,  λόγω έλλειψης προσωπικού της, δύσκολες καιρικές συνθήκες συχνότατες βροχοπτώσεις κλπ και επομένως όχι από ευθύνη της νέας Διοίκησης του Δήμου.

 

Μνημονεύει και καλά κάνει, όλες τις δυσκολίες και την δεινή μερικές φορές κατάσταση που προκύπτουν κυρίως από το έργο της ύδρευσης  στην πόλη μας.

 

Έως εδώ καλώς πράττει, όχι μόνο ως αντιπολίτευση, αλλά και ως Μεγαρίτης που ταλαιπωρείται από την εν γένει κατάσταση. Η ανησυχία του όμως αν και ως ένα σημείο δικαιολογείται, εντούτοις η κοντή μνήμη που επιδεικνύει και το επικριτικό ως καταγγελτικό ύφος του δεν βοηθά τον τόπο, αντιθέτως εγείρει αντιπαραθέσεις που μόνο λύση δεν προσφέρουν στην πόλη .

 

Ως πρώην διοίκηση και μάλιστα ως ανώτερος άρχοντας της πόλης, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας πως εκτελείται ένα έργο, ποιες δυσκολίες παρουσιάζονται &  πόσοι άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες μπορεί να το επηρεάσουν .

 

Επίσης στην προσπάθεια να υπερθεματίσει τα λεγόμενά του και προς δημιουργία εντυπώσεων αναφέρεται προσωπικά σε μένα και σε συγγενικό μου πρόσωπο που υποτίθεται πως αποτελούμε ο ένας τον ελέγχοντα του έργου και ο άλλος τον ελεγχόμενο και βάζει θέμα ηθικής τάξεως.

 

Ας του υπενθυμίσω λοιπόν μιας και η σύγχυση λόγω απώλειας της εξουσίας του εξασθένισε την μνήμη, ότι το συγγενικό μου πρόσωπο, ο αδερφός μου, είναι ιδιώτης πολιτικός μηχανικός και όχι υπάλληλος του Δήμου, που εργάζεται στην εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ ανάδοχο του έργου της ύδρευσης από τον Αύγουστο του 2013, πολύ νωρίτερα από την ανάληψη της δημαρχίας  από τον Συνδυασμό της Ένωσης Πολιτών  και την τοποθέτηση τη δική μου στη θέση του Αντιδημάρχου.

 

Επομένως, δεν τον διορίσαμε εμείς ως Συνδυασμός,  αλλά είναι υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας που επί δημαρχίας του κ. Μαρινάκη σε ανοικτό  διαγωνισμό πήρε το έργο της ύδρευσης.

 

 Ποιό είναι άραγε το θέμα ηθικής τάξης;

 

Επειδή όμως, από τα γραφόμενα του και το ύφος του αποδεικνύεται πως πολύ λίγο νοιάζεται για την πορεία των έργων και για τα προβλήματα του Δήμου και περισσότερο τον ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός μέσω των δημοσιεύσεων, θα του υπενθυμίσω μόνο τούτο. Λίγη σεμνότητα και ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε, την στιγμή μάλιστα που έχει υπάρξει υπέρμαχος των απευθείας αναθέσεων εργασιών σε συγγενικά του πρόσωπα με λεφτά από τον δήμο (βλέπε αδερφή – πεθερά)  που έχουν έντονα ζητήματα ηθικής τάξεως, σε μια μάλιστα χρονική περίοδο που υπάρχει ανάγκη οικονομική και θέλουν όλοι μία ευκαιρία για δουλειά.

 

Τέλος πάντων, ας μην αγχώνεται περαιτέρω για την πορεία των έργων της πόλης. Τώρα υπάρχει μία σοβαρή διοίκηση η οποία θα πράξει στο ακέραιο όλα όσα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν τα έργα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αυτό γιατί αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button