Κ.Δ.Α.Π. Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων, στα πλαίσια της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, ξεκινάει μια προσπάθεια βελτίωσης των υπαρχουσών δομών, ιδρύοντας για πρώτη φορά Κ.Δ.Α.Π. Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών, εντάσσοντας τα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2014-2020 της Ε.Ε.Τ.Α.Α. »

 

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τις ωφελούμενες μητέρες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν παροχή Αθλητικών – Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στους χώρους των σχολείων, έχει μοιραστεί σχετικό έντυπο Αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , δημιουργώντας ομάδα Υποστήριξης και Ενημέρωσης.

 

Στα συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία θα λειτουργήσουν σε επιλεγμένα Δημοτικά σχολεία τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, θα λειτουργούν καθημερινά  από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο , απογευματινά τμήματα απασχόλησης , όπου με ασφαλή και δημιουργικό  τρόπο τα παιδιά  θα απασχολούνται και θα  τους προσφέρονται   υψηλού επιπέδου υπηρεσίες , μέσα από τους χώρους  των σχολείων και των αθλητικών  εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θεατρικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή, αθλήματα, ξένες γλώσσες, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς,.  Ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων  ,του Πάσχα και του καλοκαιριού τα κέντρα αυτά, θα λειτουργούν τις πρωινές ώρες

 

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε στους  γονείς  την δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όπου με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο θα απασχολούνται και θα τους προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μέσα από τους χώρους των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας . Θα προσφέρουμε δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες  στα παιδιά με υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών .

 

Καλούμε λοιπόν όλες τις μητέρες να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που έχει μοιραστεί στα σχολεία του Δήμου μας  προκειμένου να μπορέσουμε να καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών σας, αλλά και για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται .

 

Στηρίζοντας την δράση αυτή και τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε Πρότυπους Χώρους Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης,Κ.Δ.Α.Π , όπου τα παιδιά μας καθημερινά θα έρχονται σε επαφή με νέες δράσεις σύμφωνα με τους σύγχρονους όρους παιδαγωγικής. Σας καλούμε, να γίνετε αρωγοί με την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αυτό και να μας δώσετε την δυνατότητα να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα παιδιά σας.    

 

Το συγκεκριμένο έντυπο θα βρίσκεται και  ηλεκτρονικά  στο site του Δήμου, www.megara.gr .

Παρόμοια άρθρα

Back to top button