«Ηρόδωρος»: Κλειστές ΟΛΕΣ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου έως το τέλος του μήνα

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της χώρας και του ΕΟΔΥ, δελτίο τύπου του «Ηρόδωρου» ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Έπειτα από τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», προχωράμε στην άμεση εφαρμογή των μέτρων για τη διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σας ενημερώνουμε ότι:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, θα παραμείνουν κλειστές από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες σε αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση:

– η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα), χωρίς προπονητή.

– Η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα: αντισφαίριση, ιστιοπλοΐα (με μονομελή ή διμελή πληρώματα), κωπηλασία (με μονομελή ή διμελή πληρώματα), κανόε καγιάκ, θαλάσσιο σκι.

– Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας για παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Τη Δευτέρα 30/11/2020 θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση-Ενημέρωση από το ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων σχετικά με τη χρήση των εγκαταστάσεων από την 1η Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις (νεότερο ΦΕΚ, ενημέρωση από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού, κ.λπ.).

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν προσεκτικά τις οδηγίες της πολιτείας και των γιατρών, ώστε να συμβάλλουμε με τη στάση μας στο να ξεπεραστεί η πανδημία και σύντομα να αποτελούν οριστικά παρελθόν οι σχετικές απαγορεύσεις.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» για το ΔΣ
Ιωάννα Ρήγα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button