Ηρόδωρος: Διευκρινίσεις για τη μισθοδοσία υπαλλήλων

Ανώνυμοι, ανεύθυνοι, ψιθυριστές διαδίδουν διάφορα σχετικά με την μισθοδοσία των απασχολούμενων στον ΄΄ΗΡΟΔΩΡΟ’’ για δημιουργία εντυπώσεων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω: Ο Ηρόδωρος συνολικά έχει στις υπηρεσίες του 65 εργαζομένους οι οποίοι είναι μόνιμοι, αορίστου και ορισμένου χρόνου και πληρώνονται κανονικά. Επίσης στον ‘’Ηρόδωρο’’ αξιοποιούνται δύο προγράμματα με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας Μεγάρων και Νέας Περάμου όπου απασχολούνται 12 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων και το πρόγραμμα ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ όπου εργάζονται 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στους παιδικούς σταθμούς ΜΕΓΑΡΩΝ και ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ.

Η μισθοδοσία των απασχολουμένων στα δύο αυτά Ευρωπαϊκά προγράμματα πάντα καθυστερούσε όχι με υπαιτιότητα του Δήμου αλλά εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να εγκριθεί και να επιχορηγηθεί το υπερνομικό πρόσωπο.

Το ένα πρόγραμμα ακόμη δεν έχει αποπληρωθεί για την περσινή χρονιά. Ωστόσο ο Δήμος Μεγάρων και ο ‘’Ηρόδωρος’’ εφόσον υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες πλήρωσε τους μισθούς των εργαζομένων κανονικά. Παρά το γεγονός ότι πολλοί δήμοι καταβάλουν τα δεδουλευμένα των συγκεκριμένων υπαλλήλων με την εκταμίευση των αντίστοιχων ποσών από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Μεγαρέων και το ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ, φροντίζει για την καταβολή των μισθών σε μηνιαία βάση θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο κατηγοριών.

Τόσο εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από το Δ.Σ του ‘’Ηροδώρου’’ γίνονται όλες οι ενέργειες για την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζομένους οι οποίοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο, τις διαδικασίες και το χρόνο που γίνονται οι πληρωμές. Σε καμία περίπτωση δεν αμελούμε την υποχρέωσή μας προς τους εργαζομένους με τους οποίους έχουμε επαφή σχεδόν καθημερινώς ούτε μπορεί να πιστεύει κανείς ότι δεν ενδιαφερόμαστε γι’ αυτούς. Ενεργούμε τα δέοντα και αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που δημιουργείται σ’ αυτούς εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών τους όμως δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικά.

Προσωπικά σε ό,τι αφορά ζητώ από τους εργαζομένους να δείξουν την δέουσα κατανόηση και από τους ανώνυμους ψιθυριστές να πάψουν να σπέρνουν ζιζάνια και να λασπολογούν. Δεν μου κακοφαίνεται η κριτική με πληγώνει όμως η άδικη κατακραυγή για εμένα και τους συναδέλφους και συνεργάτες μου στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button