Είμαστε νοικοκυραίοι.. τα ΜΑΤ είναι αδέρφια μας

Άκουσα να φωνάζει απ το μεγάφωνο ο πρόεδρος της ένωσης μικρο-ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών σήμερα το πρωί στη Μεσογείων, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για τις μειώσεις στις τιμές που αγοράζει η ΔΕΗ το ρευμα. «Μην τους σπρώξετε, μην τους μιλάτε, μην τους προκαλέσετε και δε θα μας πειράξουν», συνέχισε να φωνάζει απ το μεγάφωνο όταν οι άνδρες των ΜΑΤ παρατάσσονταν περιμετρικά των συγκεντρωμένων. Εμείς που το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο γελάσαμε.. αλλά ακουγόταν τόσο ρομαντικό, δε θέλαμε να του το χαλάσουμε. «Δε θα μας πειράξουν, δε θα ρίξουν χημικά, δεν κάναμε τίποτα, είμαστε οικογενειάρχες, πατεράδες τους» νομίζω πως έλεγε την ώρα που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιλές.

mat

«Περιορισμένη χρήση βίας και χημικών» λέγεται στο αστυνομικό δελτίο. «Τα απολύτως απαραίτητα» σύμφωνα με τους αξιωματικούς ώστε να έρθει σε πέρας η αποστολή των άνωθεν εντολών. Να διαλυθεί δηλαδή η συγκέντρωση.

«Τώρα ξέρουμε τι είναι τα δακρυγόνα.. τσούζουν τα μάτια σου» συνέχισε το μεγάφωνο.. «Έχουν κάνει 4 προσαγωγές, για ποιο λόγο κύριε Υπουργέ, τι κάναμε;»

Το σκηνικό μου θύμισε τη διαμαρτυρία για τα διόδια στα Μέγαρα πριν ένα περίπου μήνα όταν κατά την πρώτη «φυσουνιά» ο αντιδήμαρχος (πνευμονολόγος) φώναζε: «Έτσι και ρίξετε χημικά θα γίνει χαμός. Μην τολμήσετε να ρίξετε εδώ χημικά» και ακούω μια φωνή να του λέει: «Γιατρέ τι να μη ρίξουν; Ρίχνουν..» για να συνεχίσει η ίδια φωνή να λέει προς τους αστυνομικούς: «Καλά που ήρθατε εδώ να γνωριστούμε γιατί οι νοικοκυραίοι νομίζουν ότι δέρνετε μονο κάτι κουκουλοφόφους που σπάνε μαγαζιά».

Είναι αλήθεια, το πιστεύω… ο μέσος Έλληνας που δεν έχει συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις νομίζει πως «δε μπορεί κάτι θα έκανε το κωλόπαιδο για να το χτυπήσουν», νομίζει πως αν δεν τους πειράξεις δε θα σε πειράξουν. Μα δυστυχώς για να είναι εκεί τους έχεις πειράξει ήδη.. όχι αυτούς, τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Όσο ο κόσμος εξαθλιώνεται τόσο περισσότεροι θα «γνωρίζονται» με δαύτους.. και πίστεψέ με δε θα αλλάξουν. Απ’ τη στιγμή που είναι εκεί ήρθαν για να καταστείλουν και όχι για να προλάβουν ούτε να συζητήσουν. Το θέμα λοιπόν είναι ποιος τους στέλνει και γιατί.

mat2

Ξέρεις τι μου είπε ένας φίλος και πρώην συμφοιτητής μου (ναι κοινωνιολόγος) που τώρα είναι αστυνομικός; «Αυτοί είναι όργανα φίλε, εντολές εκτελούν. Εντολές αυτών που είναι στην εξουσία. Του Δένδια, του Σαμαρά.. Εντολές. Ό,τι τους πουν θα το κάνουν. Αν θες να αλλάξει κάτι μην τους βρίζεις. Απλά βάλε άλλους επάνω. Κι αυτοί θα εκτελούν τις εντολές του άλλου..»

 mat3 mat4 mat5 mat6

Παρόμοια άρθρα

Back to top button