Η πολιτική ιδιαιτερότητα των εκλογών του Μαΐου και ο σημαίνων ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Άρθρο του Γιώργου Στρατούρη

Η πολιτική σημασία και το ιδιαίτερο «βάρος» των τριπλών εκλογών του Μάιου δεν χωρούν αμφισβήτηση.

 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προστρέχει άρον –άρον να μετατοπίσει την εφαρμογή του νέου μνημονίου που συμφώνησε με την τρόικα για τον προσεχή Ιούνιο , καθώς τα μετρά που εκείνο φέρνει μαζί του (απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ,περεταίρω μείωση μισθών και συντάξεων προς τα κάτω , ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων κ.α) θα επιταχύνουν την κοινοβουλευτική κατάρρευση της.

 

Το μοίρασμα του ¨πρωτογενούς πλεονάσματος¨ που μεταφράζεται σε ψυχούλα για κοινωνικές κατηγορίες που η συγκυβέρνηση θεωρεί πως κατέχει προνομιακό πεδίο(σώματα ασφάλειας, συνταξιούχοι), δεν μπορεί να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την εικόνα του κοινωνικού ολοκαυτώματος που αφήνουν πίσω τους τα Μνημόνια και η λιτότητα.

 

Τον προσεχή Μάιο λοιπόν η κυβέρνηση «κοινωνικής μειοψηφίας» περνά το πιο κρίσιμο τεστ της , στις κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή .

 

Θα επιδοκιμαστούν οι απολύσεις μέσω των διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο τομέα; Θα βρεθεί κυβερνητικό άλλοθι για την ανεργία που βρίσκεται στο 28%;θα περάσει στα ψηλά η μετανάστευση χιλιάδων νέων προς το εξωτερικό που έφερε η ανέχεια και ο αφανισμός θέσεων εργασίας;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα σύγχρονος πολίτικος φορέας που ζει και δρα μέσα στα κοινωνικά κινήματα και αφουγκράζεται το παλλαϊκό αίτημα για ανατροπή, θέλει τον ερχόμενο Μάιο να χαράξει τη διαχωριστική γραμμή απέναντι στις πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ και να ορθώσει σε πανευρωπαϊκή κλίμακα ένα τείχος αμφισβήτησης στην λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό που προασπίζεται με σθένος το δίδυμο Μέρκελ-Σαμαρά.

 

Για αυτό πέρα από τη μάχη των ευρωεκλογών και τον διεθνή αντίκτυπο τους ,άμεσα πολιτικό χαρακτήρα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Η περιφέρεια αττικής Καλλικρατικό δημιούργημα και μνημονιακή επιταγή ,κάτω από την «κυβερνητική» διοίκηση Σγουρού έπαιξε έναν συγκεκριμένο ρόλο χειροκροτητή των μνημονίων και πιστού ‘’υλοποιητή’’ της πιο βαθιάς αντιλαϊκής-αντιαναπτυξιακής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος.

 

Η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου έρχεται σε απόλυτη ρήξη με τις πολιτικές επιταγές των μνημονίων και των εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την περιφέρεια . Με έμφαση στην δημοκρατική αναδημιουργία και στο κομβικό ρόλο των πολιτών, δημιουργεί τους όρους για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα σέβεται την λαϊκή εντολή για ανεξάρτητη από την τροικανή κηδεμονία περιφέρεια.

 

Στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο η Δημοτική Κίνηση ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’ που έχει δώσει εδώ και χρόνια δείγματα γραφής της πολιτικής της δράσης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο φιλοδοξεί με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα θέσεων και με τον κ. Γιάννη Μιχάλαρο ως επικεφαλής να διεμβολίσει τις φιλομνημονιακές πολιτικές της διοίκησης Μαρινάκη, που γέννησαν πάμπολλα αδιέξοδα στον δήμο και ενθάρρυναν την κακοδιαχείριση του.

 

Κόντρα στις <<ανεξάρτητες-αχρωμάτιστες>> υποψηφιότητες που αποφεύγουν να μιλούν για την ουσία και τα αναγορεύουν όλα στις καλές προθέσεις, οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ΄΄ με ένα δημοκρατικό και ριζοσπαστικό πλαίσιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας καλούν τον Μεγαρίτικο και Νεοπεραμιώτικο λαό να στείλει το μήνυμα της νίκης της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης καθώς και του δικαιώματος για ζωή και όχι επιβίωση.

 

Αλλάζουμε το τοπίο με μια επιλογή και στις τρεις κάλπες του Μαΐου : ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Στρατούρης Π. Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με την «Δημοτική Κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Μέλος της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων & Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button