Ο Δ. Μπάσης με τη Σ. Μάνου και η ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά

Δελτίο τύπου αναφέρει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση με τον τίτλο: «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες», το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην πλατεία Αϊ-Γιάννη Χορευταρά Μεγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έχει παρουσιαστεί για μια ακόμα μοναδική φορά στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και με μέριμνα του αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου και την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος, θα παρουσιαστεί και μπροστά στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Χορευταρά στα Μέγαρα.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αναδεικνύει το μεγαλείο των Ελλήνων. Των Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, πολεμούν, αγωνίζονται, προσπαθούν, μεγαλώνουν και ματώνουν έχοντας μέσα τους μια πατρίδα που αγαπούν, που είναι μάνα για αυτούς.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μάνου έρχονται να τραγουδήσουν τους ανθρώπους που βίωσαν την αγάπη γι’ αυτό τον τόπο ως τρόπο ζωής, ως θυσία. Τραγουδούν για τους ήρωες, για τους αγωνιστές, για όλους τους ανώνυμους «…μικρούς Μεγάλους Έλληνες…». Αυτοί οι Έλληνες του χθες και του σήμερα που γίνονται μεγάλοι.

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδόση Συκιώτη, μας ταξιδεύει στα σύγχρονα ακούσματα της ελληνικής μουσικής, μέσα από τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ο Θανάσης Βισκαδουράκης αφηγείται τα κείμενα τα οποία έγραψε ο Ρένος – Νεκτάριος Παυλάκης και συνταξιδεύουμε όλοι μαζί στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας. Συμμετέχει ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, αναφέρει:
«Προσκαλούμε τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Αττικής σε μια μοναδική και μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, με τον Δημήτρη Μπάση, τη Σοφία Μάνου και πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες. Με ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού, αναβαθμίζουμε την περιοχή μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button