Η όπερα Ντον Τζοβάννι της Λυρικής στο Στρατουδάκειο στα Μέγαρα

Τη θεατρική ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα φιλοξενήσει το Στρατουδάκειο την Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ., όπου το κοινό των Μεγάρων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την όπερα της βαλίτσας Ντον Τζοβάννι του Μότζαρτ, ένα από τα αριστουργήματα του είδους.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η δημοτική βιβλιοθήκη με την αρωγή του δήμου Μεγαρέων, συμπεριλαμβάνοντας την πόλη μας στο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», του ομώνυμου ιδρύματος. Η πρωτοποριακή αυτή δράση αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από τις 7:00 μ.μ., ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η «Όπερα της βαλίτσας» ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Η παραγωγή της «Όπερας της βαλίτσας» είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχαιολογικούς χώρους) με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.
Η νέα παραγωγή της «Όπερας της βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στο Θεό.
«Το ενδιαφέρον τόλμημα της αποκλιμάκωσης μιας κατά κανόνα φαντασμαγορικής θεατρικής παράστασης σε μικρό, και ασυνήθιστο περιβάλλον βασίζεται στο γεγονός ότι το έργο Ντον Τζιοβάννι είναι κωμωδία γραμμένη για μικρή σκηνή και ο σκοπός της προσαρμοσμένης παράστασης είναι να αναδείξει τα δύο αρχικά της στοιχεία», σημειώνει ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου

Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου

Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας

Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

 

Ντον Τζοβάννι: Nίκος Κοτενίδης

Διοικητής/Μαζέττο: Γιώργος Ρούπας

Ντόννα Άννα: Mαρία Μητσοπούλου

Ντον Οττάβιο: Χρήστος Κεχρής

Ντόννα Ελβίρα: Τζούλια Σουγλάκου

Λεπορέλλο: Bαγγέλης Μανιάτης

Tσερλίνα: Δέσποινα Σκαρλάτου

 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button