Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αξιολόγηση

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, έγινε κατάληψη διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο των Μεγάρων από τους εργαζόμενους του δήμου. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι εκφράσανε την αντίθεσή τους στην δρομολογημένη από το κράτος αξιολόγησή τους και στον έλεγχο όλων των συμβάσεών τους.

 

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές του δημάρχου ο οποίος, αντί να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων και συμπαραστάτης τους στις αυθαίρετες πρακτικές της κυβέρνησης, εμμέσως πλην σαφώς τρομοκρατεί τους εργαζόμενους προδιαγράφοντας ότι θα γίνουν απολύσεις στο δήμο Μεγάρων «δίχως να ευθύνεται ο ίδιος» (δηλ. ο δήμος ) αλλά «οι από πάνω».

 

Αν κάποιος, κύριε δήμαρχε, δε θέλει να απολύσει εργαζόμενους, μπαίνει μπροστά ο ίδιος σαν θεσμός και παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν βγάζει την ουρά του απέξω «νίπτοντας τας χείρας του». Μίλησε επίσης για καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και για τα ελλείμματα που θα οδηγήσουν τον δήμο εκεί. Και σας ρωτάμε, κύριε δήμαρχε, τα ελλείμματα τα δημιουργούν οι εργαζόμενοι και οι μισθοδοσίες τους; Δεν τα δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές από μέρους της κυβέρνησης, τις οποίες και εσείς ασπάζεστε και μάλιστα με ευλάβεια; Η μείωση κάθε χρόνο των κονδυλίων που το κράτος οφείλει να δίνει στους δήμους, δεν είναι ο σοβαρότερος λόγος δημιουργίας των ελλειμμάτων στο δήμο; Όμως κι εσείς θα την δεχθείτε αδιαμαρτύρητα αυτήν την μείωση. Άλλωστε πόσο να μειώσεις τις δαπάνες του δήμου όταν για να χρηματοδοτηθούν κάποιες άμεσες δαπάνες για κάποιο τομέα του δήμου μειώνονται οι ήδη κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί κάποιων άλλων δαπανών! Τα ήδη υπάρχοντα ελλείμματα δεν είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής της εκάστοτε διοίκησης του δήμου; Ή μήπως τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι εργαζόμενοι στο δήμο; Πώς χρησιμοποιήθηκε , και χρησιμοποιείται ακόμη θα λέγαμε , η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.; Η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. δημιουργεί ελλείμματα, αλλά την χρησιμοποιεί η εκάστοτε διοίκηση του δήμου για να κάνει τα πολιτικά της παιχνίδια!

 

Προδιαγράψατε επίσης τον δήμο σαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Φυσικά δεν λέτε πως αυτό είναι αποτέλεσμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ο οποίος επιβάλλει περισσότερους φόρους προς τους πολίτες από τον δήμο και συγχρόνως μειώνει τις παροχές της κεντρικής διοίκησης προς αυτόν. Βέβαια αποσιωπάτε το γεγονός αυτό, γιατί όλοι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εκτός της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» υπερψήφισαν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και όταν εμείς επισημαίναμε τα προβλήματα αυτά όλοι σφυρίζατε αδιάφορα.

 

Και δεν είναι δικαιολογία το ότι εσείς είστε διοίκηση ενός μηνός και ακόμη δεν έχετε ενημερωθεί. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα ήταν γνωστά εδώ και τέσσερα χρόνια. Σήμερα εσείς προχωρείτε σε εφαρμογή είσπραξης ποσού για την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς, σε εγγραφή και μηνιαία δίδακτρα αρκετά μεγάλων ποσών στα παιδιά που μαθαίνουν μουσική και σε ένα σωρό άλλες παροχές του δήμου που θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά βλέπουμε τη μόρφωση και τον πολιτισμό να μετατρέπεται σε εμπόρευμα για τους λίγους….

 

Τελειώνοντας, ζητάμε να ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο η μη αποδοχή της εξαγγελθείσας από την κυβέρνηση αξιολόγησης  και ελέγχου όλων των συμβάσεων του προσωπικού των δήμων και παράλληλα η στήριξη όλων εκείνων των δημάρχων που δεν αποδέχτηκαν την αξιολόγηση. Αυτό ήταν θέμα που έθεσε πριν από δύο δημοτικά συμβούλια ο εκπρόσωπος της παράταξης ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΡΟΖΑΝΗΣ προ ημερησίας διάταξης αλλά όπως είπατε δεν αφορούσε το δημοτικό συμβούλιο ( και πάλι σφυρίξατε αδιάφορα ).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button