Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μοίρασε τρόφιμα σε άπορους πολίτες

Μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έχουν τεράστιες ανάγκες ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες του δωδεκαημέρου και στηρίζονται στην αγάπη και στην αλληλεγγύη των συμπολιτών.

 

Φυσικά αρωγός είναι και ο Δήμος Μεγαρέων που στηρίζει κι ενισχύει αρκετούς δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου είτε μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, είτε μέσα από άλλες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα.

 

«Στο Δήμο μας,  δηλαδή στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο,  δυστυχώς λόγω της Οικονομικής κρίσης και της ανεργίας,  υπάρχουν πολλές οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και επιβίωσης.

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου υπό την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου κας Μαυροειδή Βανέσσας φροντίζει να τους υποστηρίζει στο πλαίσιο του εφικτού, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και φυσικά πρόσωπα,  που επιθυμούν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα να συνεισφέρουν  χρήματα,  τρόφιμα,  παιχνίδια και φάρμακα κλπ.

 

Έτσι λοιπόν την παραμονή των Χριστουγέννων εκτός από την ενίσχυση συμπολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου συγκέντρωσε τρόφιμα και τα μοίρασε σε 130 οικογένειες.

 

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ευχαριστεί  θερμά τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Μεγαρέων με επικεφαλής την σκηνοθέτιδα  ΕΥΓΕΝΙΑ  ΣΑΛΤΑ,  που προσέφεραν κουτιά με Γάλα, τα Κρεοπωλεία “Καρυλάκης” ,  “Ραπανάκης” και “Τρομπέτας», που προσέφεραν μεγάλες ποσότητες κρέατος, τους Πτηνοτρόφους που προσέφεραν αυγά, κ.κ. Βαρελά Παύλο, Βόρδο Νίκο του Κων/νου, Κούρσο Παναγιώτη, Μακρυγιάννη Γιώργο, Μώλο Παναγιώτη, Παπαφράγκο Γεώργιο του Κων/νου, Προίσκο Θανάση, Ρήγα Γιάννη, Κουστέρη Χαρίλαο  που προσέφερε αυγά και κρέας,  τον επιχειρηματία κ. Χρήστο Αναστασιάδη,  που προσέφερε παιχνίδια για τα παιδιά, την Πρόεδρο Κα Αθηνά Κακαρίκου και τα μέλη του Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας,  τους συμπολίτες παραγωγούς που προσέφεραν κηπευτικά προϊόντα,  Βόρδο Νίκο του Λεωνίδα, Βρούβα Χρήστο, Δάλλα Ιωάννη, Δάλλα Κωνσταντίνο, Δάλλα Στέφανο, Λουκά Ευάγγελο, Καλοζούμη Χρήστο, Καστανιά Δημήτριο, Παπαβασίλη Γιώργο, Παπαθανασίου Κώστα του Ιεροθέου,  Τακουμάκη Ευάγγελο, Τακουμάκη Κώστα, Χατζή Αλεξάνδρα.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους συμπολίτες  κ.κ.  Σωτήρη Καστάνη και Τάκη Δέσκο,  που εκτός του ότι προσέφεραν κηπευτικά είδη,  βοήθησαν εθελοντικά και στη διαδικασία της διανομής των τροφίμων, που απαιτεί πολύ χρόνο και  πολύ κόπο.»

 

Τέλος, στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας  του Δήμου Μεγαρέων,  που κατά την περυσινή χρονιά ανέβασαν το θεατρικό έργο “Μαίρη Λίντα, το τραγούδι της ζωής μου”  είχαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα και την παραμονή των Χριστουγέννων ενίσχυσαν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων  στη διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  συγχαίρει θερμά τα μέλη της θεατρικής Ομάδας  και δηλώνει:

 

« Ήταν μία συγκινητική και ωραία πρωτοβουλία άξια κάθε επαίνου από τα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας και της συμπολίτισσας Σκηνοθέτιδας Ευγενίας Σάλτα.

 

Αυτά τα παιδιά βρίσκουν πάντα τρόπους να μας δίνουν χαρά και να μας κάνουν περήφανους για τη σπουδαία δράση τους. Για ακόμη μία φορά τους χειροκροτώ όλους μαζί  κι έναν – έναν και μία-μία  ξεχωριστά και τους εύχομαι από καρδιάς να έχουν ότι καλό στη ζωή τους και ο νέος χρόνος να τους δώσει υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν την δημιουργική τους προσπάθεια και  προσφορά στην τοπική κοινωνία.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button