Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τον Δήμο Μεγαρέων

Η ισχυρή κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά τμήματα της χώρας, με καταιγίδες να πλήττουν ήδη από νωρίς το πρωί πολλές περιοχές και νομούς της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, έκανε αισθητότατη την παρουσία της και στον Δήμο Μεγαρέων.

Στη Νέα Πέραμο στον οικισμό Νεράκι, ανεμοστρόβιλος έπληξε την παραλιακή ζώνη της περιοχής, με αποτέλεσμα την εκρίζωση δέντρων που βρίσκονταν πλησίον του αιγιαλού. Το γνωστό σε όλους σημείο των «πάγκων» των οστρακαλιέων – παραγωγών υπέστη ζημιές με έναν πάγκο να διαλύεται κυριολεκτικά και παρασυρόμενος από τον αέρα τα συντρίμμια του να αποκλείουν τον δρόμο της Π.Ε.Ο.Α.Κ..

Η Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει και την ευθύνη του δρόμου, μετά από εκκλήσεις των αντιδημάρχων Καθαριότητας και Νέας Περάμου κ.κ. Φωτίου και Φωτίου, δια του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, με μηχανήματα της Περιφέρειας έπραξε τα δέοντα, ούτως ώστε να αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία μιας και είχε παραμείνει κλειστός. Σε επικοινωνία με τον κ. Κοσμόπουλο, μας ανέφερε πως «η Περιφέρεια επιλήφθηκε των ζημιών, ως όφειλε, αμέσως και απεκατέστησε τις ζημιές».

Στην Αγία Τριάδα Μεγάρων διαπιστώθηκαν προβλήματα με κολώνες οι οποίες υπέστησαν ζημιά λόγω της ισχυρής έντασης του ανέμου.

Μεγάλο πρόβλημα, όπως και ήταν αναμενόμενο από τους ειδικούς, αντιμετώπισε και το Αλεποχώρι Μεγάρων. Εκεί η κακοκαιρία με ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή στη μία και μισή το μεσημέρι και διήρκησε μία ώρα. Μεγάλη ποσότητα λάσπης από τις καμένες πλαγιές του βουνού κατέπεσαν στον παραλιακό δρόμο του Αλεποχωρίου. Κολώνες ρεύματος έγειραν και έπεσαν στον παλαιό δρόμο Αλεποχωρίου, καθώς σημειώθηκαν και αρκετές κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Αλεποχωρίου – Μεγάρων.

Σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνο Φυλακτό, μας ανέφερε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου στις 15:00 ακριβώς βρίσκονταν στα πληγέντα σημεία, ούτως ώστε να παράσχουν κάθε δυνατή λύση». «Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στον παραλιακό δρόμο Αλεποχωρίου, στα Μορφέϊκα (πρώτες κατηφόρες πριν μπούμε στο χωριό του Απεποχωρίου) και οπουδήποτε αλλού υπήρχε θέμα απομάκρυνσης φερτών υλικών ή καθαρισμού και διάνοιξης, μέχρι τα φανάρια στον δρόμο προς Σχίνο, όπου και εκεί παύει να έχει ευθύνη και αρμοδιότητα ο Δήμος Μεγαρέων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών και των κατολισθήσεων συνέβαλε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων.

Επίσης, η ΕΠΟΜΕΑ Αλεποχωρίου ανακοίνωσε ότι μαζί με την ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω ύστερα από την ραγδαία εξέλιξη της καταιγίδας στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου συγκρότησαν κλιμάκιο διασωστών ώστε να συνδράμουν σε τυχόν καταστροφές. Ενημερώθηκε ο διοικητής της ΠΥ Μεγάρων για την διαθεσιμότητα της ομάδας. Όμως λίγο αργότερα ο διοικητής της υπηρεσίας αποδέσμευσε τα άτομα καθώς δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα.Οι ομάδες παραμένουν μέχρι τώρα σε επιφυλακή εάν χρειαστεί η συνδρομή τους.Το φαινόμενο όμως έχει ηρεμήσει και δεν υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές και άνθρωποι σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τα σχετικά δελτία καιρού αναμένεται ένα ακόμα κύμα σήμερα το βράδυ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button