Γραμμή Λιόσια-Κόρινθος: Εν αναμονή ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για αναβάθμιση έως το 2028

Στη γραμμή εκκίνησης, όπως αναφέρουν πηγές, μπαίνει το έργο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού τμήματος Λιόσια-Κόρινθος από τον ΟΣΕ. Στόχος είναι το 2028 η διπλή γραμμή να έχει λειτουργική και πάλι τη σηματοδότηση, την τηλεδιοίκηση και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των σηράγγων.

Η τελευταία εξέλιξη είναι η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για την επικαιροποίηση της ανάλυσης κόστους – ωφέλους του έργου αναβάθμισης της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Λιόσια – Κόρινθος.

Προ εβδομάδων από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφερόμενη στο έργο αυτό σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή υπάρχουν ζητήματα, τα οποία «οφείλονται διαχρονικά, σε διαρκείς παρεμβατικές συμπεριφορές ατόμων που δρουν στην περιοχή και σε εξωγενείς παράγοντες». Όμως για την επίλυση των εν λόγω ζητημάτων, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται σκληρά, μεθοδικά και αποφασιστικά για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας».

Ο ΟΣΕ στην περίπτωση του Λιόσια-Κόρινθος θέλει να είναι προετοιμασμένος, ώστε το έργο να ωριμάσει σύντομα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αν οι εξελίξεις είναι θετικές και το έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, η προκήρυξη του έργου θα πραγματοποιηθεί φέτος, και αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, θα ολοκληρωθεί το 2028.

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button