Γρ. Σταμούλης: «Υπεγράφη η χρηματοδότηση κατασκευής νέου κτηρίου για το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων»

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γηργόρης Σταμούλης, αναφέρει ότι υπεγράφη το συμβόλαιο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου, στη θέση του παλαιού, το οποίο θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, με τη γενική διευθύντρια του Τ.Π.Δ, κ. Ασημάκη Μίκα.

«Σύντομα η ταλαιπωρία μαθητών/τριών και γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα λάβει τέλος και ο Δήμος θα αποκτήσει ένα ακόμα σύγχρονο σχολικό κτίριο», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση του Δημάρχου.

Σε δελτίο τύπου, επίσης, του Δήμου Μεγαρέων αναφέρεται ότι το 4ο Δημοτικό είχε προβλήματα υποδομών. Εδώ και πάνω από δυο χρόνια ξεκίνησαν οι προσπάθειες εξεύρεσης οριστικής λύσης, για να λήξει και η ταλαιπωρία της προσωρινής μεταστέγασης στο 5ο Δημοτικό.

Το πρώτο βήμα έγινε όταν η ανάγκη για ανέγερση νέου κτιρίου έγινε επίσημο αίτημα του Δήμου, το οποίο “ετέθη επί τάπητος” τον Οκτώβριο του 2020, σε συνάντηση του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη με τους εκπροσώπους της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ), παρόντος του τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα. Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, το αίτημα ανέγερσης νέου κτιρίου έγινε “Έργο” του Δήμου και είχαμε μια θετική και ουσιαστική εξέλιξη τον Οκτώβριο του 2021, όταν υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα, η ένταξη αυτού του Έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παρά τις δυσκολίες (όχι μόνο τεχνικές), η επιμονή και προσήλωση του Δημάρχου στο ζήτημα αυτό, που το είχε επισημάνει και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δήμο μας, είχαν σαν αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών και έτσι, την Παρασκευή 29/7 ο Δήμαρχος υπέγραψε το συμβόλαιο χρηματοδότησης με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κα Δήμητρα Ασημάκη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button