Γρ. Σταμούλης: «Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στη Νέα Πέραμο ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου απόψε το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όχι με τηλεδιάσκεψη αλλά δια ζώσης:

Άμεση αντίδραση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, με έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, απόψε Παρασκευή ώρα 8:30 το βράδυ, όχι με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια ζώσης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης υπέγραψε απόφαση για τη δομή μεταναστών στη Νέα Πέραμο.

Νέες καταιγιστικές εξελίξεις σήμερα για την δημιουργία δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο.

Χθες αναρτήθηκε στην Διαύγεια απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, που προκύπτει ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στο Δήμο Μεγαρέων τείνει να γίνει γεγονός και παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, μέχρι προχθές, αγνοώντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων ο κ. Μηταράκης προχωράει στις διαδικασίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η είδηση αυτή έπεσε ως κεραυνός «εν αιθρία» τη στιγμή, που όλοι βρίσκονταν εν αναμονή συνάντησης του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη μαζί με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κουμπέτσο, Μπερδελή, Βαρελά, Μακρυγιάννη με τον κ. Μηταράκη, που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 1η Ιουνίου, ώρα 12:00.

Επίσης έχει δρομολογηθεί επίσκεψη του Δημάρχου με τους ως άνω επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων στον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο την Δευτέρα 1η Ιουνίου, ώρα 10:00.

Εν τω μεταξύ ο Μητροπολίτης χθες το μεσημέρι έλαβε καθαρά αρνητική θέση για τη δημιουργία της δομής στη Νέα Πέραμο με δήλωσή του στα socialmedia ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος επειδή συμπαραστέκεται πάντοτε στις αγωνίες και στα δίκαια αιτήματα του ποιμνίου της, γι’ αυτό και τώρα τάσσεται αλληλέγγυα σε όλες τις προσπάθειες των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών και των κατοίκων του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, ώστε να μην εγκατασταθεί Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών σε χώρο της πρώην 75 ΜΕ, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου.
Ο εν λόγω χώρος είναι ιδιοκτησία των κεντρικών οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει και την όλη διαχείριση του χώρου, ενώ η Ιερά Μητρόπολη ουδεμία ανάμιξη έχει με το όλο θέμα
».

Κι ενώ όλα αυτά ήταν σε εξέλιξη δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του κ. Μηταράκη, που δημιούργησε εκρηκτική κατάσταση στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αντέδρασε αμέσως και προέβη χθeς το βράδυ στην εξής ανακοίνωση στο διαδίκτυο:

«Με έγγραφο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, που υπογράφτηκε σήμερα και αναρτήθηκε στο διαύγεια, φαίνεται ο προγραμματισμός μίσθωσης ακινήτου στην περιοχή μας για φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δεν είναι στα σχέδια κάτι τέτοιο.
Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για το θέμα και για τούτο αύριο βράδυ (δηλαδή σήμερα) θα γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξετάσει τις νέες εξελίξεις και να οργανώσει κινητοποιήσεις. Άμεσα θα ξανά γίνουν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη, με τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, με τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας και μια συνάντηση με την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας
».

Και σήμερα το πρωί πρόσθεσε: «Είναι προσβολή του λαού των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της πολύπαθης Κινέτας η αχαρακτήριστη και εντελώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη κίνηση των κρατούντων, να σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν δομή φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στην περιοχή του Δήμου μας εν αγνοία της Διοίκησης του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Δηλαδή αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει αμαχητί.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όσες αποφάσεις πάρουν οι Υπουργοί θα παραμένουν λευκά χαρτιά χωρίς αντίκρυσμα και περιεχόμενο, όταν ο λαός ενωμένος σηκώσει κεφάλι και αντιδράσει δυναμικά και πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Πιστεύω ότι αυτή την ώρα, όλος ο λαός ενωμένος, όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ακόμη και ο κ. Χοροζάνης, που διατηρεί επιφυλάξεις, ο Μητροπολίτης μας, ο Αντιπεριφερειάρχης, δεν ξέρω τι θα κάνουν τώρα οι Κυβερνητικοί Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, καταλαβαίνω τη θέση τους ελπίζω όμως κι αυτοί να συμπορευθούν και να πάμε μαζί σε έναν αγώνα, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς, ως υπεύθυνοι ηγέτες και πολίτες, που αγαπάμε και υπηρετούμε τον τόπο μας και το λαό μας, πάνω από κομματικές ιδεοληψίες και πέρα από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο εχθρός είναι προ των πυλών. Με αποφασιστικότητα οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε και με μία φωνή να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση όχι σε άλλη υποβάθμιση, όχι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Νέα Πέραμο ή σε άλλη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

Να δώσουμε μία σκληρή απάντηση σε εκείνους, που θέλουν να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες μας εμπαίζοντάς μας κι επενδύοντας στο «διαίρει και βασίλευε».

Η υπόθεση δεν είναι απλή ούτε ο αγώνας είναι εύκολος. Φαίνεται ότι υπάρχουν και συμφέροντα και μην διανοηθούν, όπως φημολογείται, πρόθυμοι συμπολίτες να προσφερθούν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν τις ιδιοκτησίες τους, διότι το λιγότερο θα εισπράξουν κατακραυγή και κοινή περιφρόνηση.

Όμως θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και θα επικρατήσει το δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση, θα το παλέψουμε, το τονίζω, όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε.
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.

Αυτήν την ώρα προέχει η προστασία των τοπικών μας συμφερόντων κι όχι η μικροπολιτική και μεμψιμοιρία. Ας δώσουμε τα χέρια κι ας προχωρήσουμε κοιτάζοντας μπροστά κι όχι πίσω. Τώρα όλοι ξέρουμε ποιοι φταίνε και ποιοι ευθύνονται.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο δεν θα γίνει με τηλεδιάσκεψη αλλά κανονικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έξω δε, στο προαύλιο θα υπάρχει οθόνη, για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση οι επιθυμούντες. Και προφανώς θα έχουμε να πούμε πολλά.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button