Γ. Κώτσηρας: Κτηματολόγιο – Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων έως 30/6/23

Στη σειρά ενεργειών και επαφών του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. Γ. Κώτσηρα, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιο και αρμόδια στελέχη του Κτηματολογίου για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων σε Μέγαρα και Οινόη, αναφέρεται το δελτίο τύπου εκ του γραφείου του κ. Κώτσηρα. Αναλυτικά:

Για την παράταση της προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων έως τις 30/6/2023 στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του Δήμου Μεγαρέων και της Κοινότητας Οινόης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κώτσηρας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση προθεσμίας μετά την παρέλευση της οποίας δεν θα επιτρέπεται η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ.8β και 6Α παρ.5 του ν.2308/1995 όπως ισχύει, έως την 30/06/2023.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω θετική εξέλιξη έρχεται μετά από σχετικές ενέργειες, συνάντηση και συνεργασία που είχαν στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Κώτσηρας με τον κ. Λιβάνιο. Σύντομα, η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Σε δήλωσή του ο κ. Κώτσηρας ανέφερε:
«Η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους ιδιοκτήτες στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των Μεγάρων και της Οινόης αποτελεί μία θετική εξέλιξη για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν μια τελευταία δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button