Φεστιβάλ «Αισχύλεια»: Δύο μεγάλες θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο

Λ. Κοσμόπουλος: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα το Φεστιβάλ «Αισχύλεια» και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Ελευσίνα 2023»

Σύμφωνα με δελτίο τύπου δύο σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζονται φέτος στο 49ο Φεστιβάλ «Αισχύλεια» του Δήμου Ελευσίνας, που φέτος συνδιοργανώνεται με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής χορηγεί τις παρακάτω παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο:

– Η τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο παρουσιάζεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

– Η παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, σε κείμενο και αφήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη (κατάλληλη για άνω των 4 ετών) παρουσιάζεται την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

SAMSUNG CSC

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό και προσφέρουμε και φέτος υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, στο φεστιβάλ όπου βιώνουμε αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας. Προσκαλώ όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Αττικής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Αισχύλεια». Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά για την περιοχή μας, όπου χτυπά η καρδιά του πολιτισμού της Ευρώπης, με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023». Στηρίζουμε ουσιαστικά τον ανοιχτό πολιτισμό για όλους, ως βασικό παράγοντα προόδου, ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και έτσι συνεχίζουμε».

Οι παραπάνω παραστάσεις διεξάγονται στον χώρο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια» στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, με ώρα έναρξης 21:00.
Με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής με δωρεάν είσοδο με δελτία εισόδου.
Οι προσκλήσεις για τις δωρεάν παραστάσεις του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 θα διατίθενται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
Τηλέφωνο προκρατήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: 2132047005, ώρες 10:00- 13:00.
Αναλυτικά πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Αισχύλεια» στην ιστοσελίδα aisxylia.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button