Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την εβδομάδα 10-16 Οκτωβρίου, για 5η συνεχή χρονιά, εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Συντήρησης 2022, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής (Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης) συμμετέχει στο πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με θέμα “Η συμβολή της διεπιστημονικής συνεργασίας στη συντήρηση, διατήρηση και ανάδειξη των μουσικών αυλών του αρχαιολογικού μουσείου Μεγάρων”. Το βίντεο προβάλλει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων προερχόμενες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία με στόχο τη αειφόρο διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη βέλτιστη πρόσβαση του κοινού στο πολιτιστικό αγαθό.

Το βίντεο θα προβληθεί το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της ΕΗΣ2022 : “Διεπιστημονικότητα στη συντήρηση: βιωσιμότητα, συνεργασία και δικτύωση” στις σελίδες του ΣΣΑΕΤΕΕ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, και στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του προφίλ στο facebook του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button