Επιτυχής η διοργάνωση της 28ης εθελοντικής αιμοδοσίας από τον «Κούρο»

Κάτω από ιδιαίτερες και αυστηρές διαδικασίες όσο αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών

Δελτίο τύπου από την εθελοντική ομάδα «Κούρος», ενημερώνει για την επιτυχία που είχε η 28η εθελοντική αιμοδοσία, αφού ήταν ασταμάτητη η προσέλευση του κόσμου όπως χαρακτηριστικά, συν τοις άλλοις, αναφέρει. Και συγκεκριμένα:

Tην Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 διοργανώσαμε την 28η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία, και πρώτη για το νέο έτος, στο κτίριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι.

Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα.

Και αυτή η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, οπότε και διοργανώθηκε κάτω από ιδιαίτερες και αυστηρές διαδικασίες όσο αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών και των παρευρισκόμενων.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αιμοδοσίας ήταν η προσέλευση νέων ηλικιακά ανθρώπων οι οποίοι προσήλθαν για πρώτη φορά και με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.
Άπαντες οι προσερχόμενοι ενημερώθηκαν για το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και για τον τρόπο που καταγράφονται πλέον οι αιμοδότες στη χώρα μας σε μία εθνική βάση δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και την ποιοτικότερη συλλογή αίματος.

Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη. Ακούραστα και με συνέπεια η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
– τη διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Δρ Ελισάβετ Γρουζή καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους

– τον πρόεδρο κ. Καλλιπόζη Ιωάννη και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την παραχώρηση του Βυζάντειου Ωδείου και της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Ηλίας» του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων

– τους αιμοδότες, παλαιούς και νέους, για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας

– τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα” κ. Κλεάνθη Βαρελά για την παρουσία του και την στήριξη της δράσης

– τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρο Τσιούνη για την παρουσία και την στήριξη της δράσης

– την επιχείρηση ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ – ΑΦΟΙ Πανταζή για την κάλυψη εξόδων της δράσης

– το αρτοποιείο «Αρτοσύνθεση» – Ευάγγελος Κρεμμύδας

– τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν και απεριόριστη προβολή της δράσης

– Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία σε λίγους μήνες.

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button